De ce ignoră oamenii de știință homosexualitatea în regnul animal?

Un studiu recent realizat de antropologii de la Universitatea din Toronto, Canada, a arătat că comportamentul sexual între persoane de același sex este frecvent observat la animale, dar adesea nu este raportat.

Analiza a constatat că 77% dintre cercetătorii care au studiat 52 de specii diferite au observat activități homosexuale, însă numai 19% și-au publicat descoperirile. De asemenea, au fost documentate cazuri istorice de comportament homosexual la animale.

De exemplu, pinguinii masculi au fost văzuți implicându-se în activități sexuale în timpul expediției Scott Antarctica din 1911, dar această observație a fost omisă din raportul oficial pentru a evita controversele.

Povestea a doi pinguini masculi, Ronnie și Reggie, de la grădina zoologică din Londra, a atras, de asemenea, atenția pentru perechea lor de același sex, devenind simboluri ale reprezentării LGBTQ+.

Cazul lui Ronnie și Reggie de la Grădina Zoologică din Londra reflectă reacțiile mixte ale societății față de comportamentul neconvențional al animalelor, unii îmbrățișându-l, în timp ce alții îl consideră anormal sau șocant.

Studiul subliniază faptul că comportamentul persoanelor de același sex este natural și răspândit în regnul animal, provocând percepțiile tradiționale și limitele înțelegerii noastre asupra comportamentului animalelor.

În general, cercetarea subliniază importanța de a privi dincolo de ideile preconcepute și prejudecățile noastre atunci când studiem comportamentul animalelor, deoarece ceea ce observăm este adesea influențat de ceea ce ne așteptăm să vedem.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu