Dacă ai aceste parole, schimbă-le urgent! Sunt cele mai comune, ți le „sparg” imediat hackerii

Cele mai frecvente parole din 2023 sunt un motiv de îngrijorare și de amuzament. Experții în securitate cibernetică au dezvăluit recent care sunt parolele care au fost cel mai des folosite anul trecut. În fruntea listei se află vechiul și neimaginativul „password”, urmat de „123456” și „123456789”.

Analiza realizată de NordPass, un serviciu de gestionare a parolelor conectat la NordVPN, un furnizor popular de VPN, a implicat studierea unei baze de date masive de 4,3 terabyte compilate din diverse surse, inclusiv de pe dark web.

Aceștia au descoperit că oamenii folosesc adesea parole slabe pentru conturile lor de servicii de streaming, în timp ce conturile de e-mail și de social media tind să aibă parole mai puternice. Interesant este faptul că au existat și diferențe regionale în ceea ce privește alegerea parolelor.

În Europa, multe dintre parolele de top erau legate de echipele de fotbal. De exemplu, cuvinte precum „liverpool”, „arsenal”, „chelsea” și „rangers” au fost folosite frecvent în Regatul Unit. În Italia, parole precum „juventus” și „napoli” au fost incluse în top 10.

Unele intrări surprinzătoare în clasamentul parolelor includ „fuckyou” pe locul 24 în Statele Unite, „cheese” pe locul 63 în India și „bigbasket” pe locul patru în India, care se referă probabil la supermarketul online din această țară.

O altă tendință ciudată a fost apariția cuvântului „dragon” în multe dintre topurile de parole la nivel global, deși motivele pentru acest lucru sunt neclare.

Pentru a spori securitatea parolelor, NordPass recomandă ca acestea să aibă cel puțin 20 de caractere și să fie formate dintr-o combinație de litere majuscule și minuscule, numere și simboluri speciale.

De asemenea, se recomandă evitarea utilizării de informații ușor de ghicit, cum ar fi zile de naștere, locuri, nume sau cuvinte comune. În plus, este recomandabil să nu includeți în parolă echipa sportivă preferată.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu