Un bărbat își dă în judecată părinții pentru că l-au conceput fără consimțământul său

Bărbatul face parte dintr-o mișcare antinatalitate care susține că a avea copii este greșit din punct de vedere moral. Raphael Samuel, în vârstă de 27 de ani, este de părere că a avea copii este totuna cu „răpirea și sclavia”.

Pe pagina sa de Facebook, acesta are sute de fani care îi distribuie mesajele antinatalitate. Raphael Samuel intenționează să își dea părinții în judecată în pofida faptului că are „o relație foarte bună” cu ei.

Potrivit lui Raphael Samuel, a avea copii este totuna cu „răpirea și sclavia”

Originar din Mumbai, India, tânărul „antinatalist” este de părere că este greșit să treci un copil prin toate încercările vieții doar pentru plăcerea părinților. Mișcarea antinatalitate câștigă tot mai mulți adepți în India, pe măsură ce cuplurile tinere încearcă să facă față presiunii sociale de a avea copii.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, intitulată Nihilanand, Raphael Samuel afirmă că părinții săi sunt „niște ipocriți”. Într-un interviu pentru publicația locală The Print, Samuel a afirmat că „îmi iubesc părinții și avem o relație nemaipomenită, dar m-au adus pe lume pentru propria lor plăcere și bucurie”.

 „Viața mea a fost minunată, dar nu văd de ce ar trebui să oblig o altă ființă să treacă prin chinurile școlarizării și apoi ale găsirii unei cariere profesionale, mai ales că un copil nu cere să vină pe lume”, a afirmat Samuel.

Pe pagina sa de Fabeook, bărbatul are sute de abonați cărora le distribuie materiale antinatalitate. Într-o imagine postată online, indianul spune că „părinții sunt ipocriți”, iar în textul explicativ dezvoltă subiectul afirmând că „un bun părinte își pune copilul deasupra propriilor nevoi și dorințe… Dar însuși copilul este o dorință a părintelui.”

 

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

„Ești făcut din 10% spermatozoid, 10% ovul și 80% nechibzuință”, unul dintre mesajele postate de pagina de Facebook Nihilanand

Într-o altă imagine, Samuel întreabă retoric: „Dacă părinții știu cu adevărat ce este bine pentru copii, de ce îi mai fac?” Iar printr-o altă imagine ridică problema:

„Oare nu cumva este răpire și sclavie să forțezi un copil să vină pe lumea asta, iar apoi să-l forțezi să urmeze o carieră? Singurul motiv pentru care copiii tăi se confruntă cu probleme este faptul că i-ai adus pe lume!”

Unii adepți ai mișcării antinatalitate din India susțin că creșterea copiilor afectează resursele planetei, drept pentru care evită procrearea, „din rațiuni ecologiste”.

Un alt activist, Pratima Naik, afirmă că „nu vrem să impunem nimănui propriile noastre convingeri, dar poate că oamenii ar trebui să reflecteze că a aduce acum copii pe lume nu este o decizie înțeleaptă”.

În ianuarie 2019, pagina sa de Facebook, intitulată Childfree India („India fără copii”) a distribuit următoarea postare:

„Să continuăm să facem copii și să accelerăm procesul de degradare a mediului și a societății? Crezi că existența înseamnă durere, iar decizia de a nu face copii este soluția prin care putem evita suferința inutilă a copiilor? Suntem un grup de oameni care au decis să nu se reproducă. Suntem indieni fără copii!”


Distribuie:

Citește în continuare

Un comentariu la „Un bărbat își dă în judecată părinții pentru că l-au conceput fără consimțământul său”

Lasă un comentariu