Cum te spionează compania de telefonie

Ce fel de date despre tine colectează compania ta de telefonie? Pe Malte Spitz, din Germania, nu îl îngrijora prea tare acest subiect atunci când i-a solicitat operatorului său să îi pună la dispoziție informațiile pe care le avea despre el.

Însă, după foarte multe întrebări lăsate fără răspuns și un proces în instanță, Spitz a primit un fișier cu 35.830 de rânduri: un raport detaliat, minut cu minut, al vieții sale…

Malte Spitz s-a adresat instanței pentru a obține informațiile pe care operatorul său de telefonice mobilă, Deutsche Telekom, le-a strâns (și păstrat) despre viața sa. Rezultatele l-au șocat.

Timp de șase luni, compania înregistrase absolut toate locurile pe care le vizitase și activitățile pe care le efectuase (peste 35.000 de înregistrări diferite).

Cu ajutorul publicației germane Zeit Online, Spitz a creat un grafic interactiv care, combinat cu datele de geolocație, arată că operatorul său de telefonie îi spiona viața în cele mai mici detalii, urmărindu-i telefonul.

Ca să știi mai mult, citește „Mihai Caraman, un spion român în Războiul Rece”

„Afacerea Caraman” a devenit una dintre marile acțiuni de spionaj ale Războiului Rece și a generat implicații geopolitice pe termen lung. Experți și reprezentanți ai elitei serviciilor de spionaj și contraspionaj occidentale și-au exprimat uimirea, respectul și aprecierea pentru modul în care ingeniosul spion român a țesut cu migală, timp de un deceniu, o rețea de agenți care a pătruns în cele mai tainice și mai bine păzite locuri, unde se redactau și se arhivau secrete esențiale ale Alianței Nord-Atlantice.

„Mihai Caraman, un spion român în Războiul Rece” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

5 comentarii la „Cum te spionează compania de telefonie”

 1. Observ că mulți oameni sunt obsedați de ideea că sunt supravegheați sub diferite forme. Si ce? Dacă nu ai nimic de ascuns, dacă te simți curat, nu ai de ce să te temi.

  Răspunde
  • Poate ce ai dreptate intrun fel dar totusi e viata ta intima si ma intreb cum poti sa intri in viata unei familii cu bocancii.

   Răspunde
  • „Corect”…dar exista posibilitatea sa ti sa poata face rau…de catre persoane care au acces la acele informatii…informatii personale care nu ar trebui sa le detina nimeni ! NU SUNTEM ANIMALE !!! sau……santem ???

   Răspunde
 2. de curand , primesc notificari cu recomandari trafic de cate ori ma urc la volan ,,,,,,deci cineva stie cand , unde, cat merg cu masina in fiecare zi ……..

  Răspunde

Lasă un comentariu