fbpx

VIDEO – Cum te spionează compania de telefonie

Ce fel de date despre tine colectează compania ta de telefonie? Pe Malte Spitz, din Germania, nu îl îngrijora prea tare acest subiect atunci când i-a solicitat operatorului său să îi pună la dispoziție informațiile pe care le avea despre el.

Însă, după foarte multe întrebări lăsate fără răspuns și un proces în instanță, Spitz a primit un fișier cu 35.830 de rânduri: un raport detaliat, minut cu minut, al vieții sale…

Malte Spitz s-a adresat instanței pentru a obține informațiile pe care operatorul său de telefonice mobilă, Deutsche Telekom, le-a strâns (și păstrat) despre viața sa. Rezultatele l-au șocat.
Timp de șase luni, compania înregistrase absolut toate locurile pe care le vizitase și activitățile pe care le efectuase (peste 35.000 de înregistrări diferite).

Cu ajutorul publicației germane Zeit Online, Spitz a creat un grafic interactiv care, combinat cu datele de geolocație, arată că operatorul său de telefonie îi spiona viața în cele mai mici detalii, urmărindu-i telefonul.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

 • Robinson Ruja spune:

  Observ că mulți oameni sunt obsedați de ideea că sunt supravegheați sub diferite forme. Si ce? Dacă nu ai nimic de ascuns, dacă te simți curat, nu ai de ce să te temi.

  • Poate ce ai dreptate intrun fel dar totusi e viata ta intima si ma intreb cum poti sa intri in viata unei familii cu bocancii.

  • “Corect”…dar exista posibilitatea sa ti sa poata face rau…de catre persoane care au acces la acele informatii…informatii personale care nu ar trebui sa le detina nimeni ! NU SUNTEM ANIMALE !!! sau……santem ???

 • marko abbas spune:

  Sunt ascultat metodic de cate ori iau legatura cu companii straine de profil din…tara noastra! o marlanie!

 • de curand , primesc notificari cu recomandari trafic de cate ori ma urc la volan ,,,,,,deci cineva stie cand , unde, cat merg cu masina in fiecare zi ……..

 • >