Cum și-au făcut trei absolvenți de informatică CV-ul pentru a fi chemați de Google la interviu

Google, un gigant tehnologic din Silicon Valley, este cunoscut pentru salariile sale mari, pentru avantajele oferite la birou și pentru competitivitate. Obținerea unui loc de muncă acolo este dificilă, cu milioane de cereri de angajare în fiecare an.

Tinerii profesioniști IT care vizează un rol la Google trebuie să elaboreze CV-uri impresionante pentru a atrage atenția recrutorilor. Recent, trei absolvenți de informatică au povestit cum au obținut interviuri la Google și au oferit sfaturi pentru ceilalți.

Kevin Tsui, Eric Stein și Matt Wilkinson au obținut diplome în domeniul informaticii și au făcut stagii la mari companii de tehnologie, ceea ce a ieșit în evidență în CV-urile lor. De asemenea, aceștia au evidențiat mediile lor medii și experiența practică dobândită în timpul stagiilor de practică.

Kevin Tsui, în vârstă de 24 de ani, a absolvit în 2022 la Universitatea din Pittsburgh și a lucrat la Amazon timp de doi ani, dobândind experiență în domeniul produselor la nivel global.

El a subliniat importanța prezentării unei experiențe de muncă diverse și a intereselor personale, cum ar fi gătitul și călătoriile, pentru a arăta că este un jucător de echipă sociabil.

Eric Stein, în vârstă de 23 de ani, a absolvit Universitatea din Virginia în 2022 și a evidențiat în CV-ul său implicarea în Clubul studenților dezvoltatori Google. El a evidențiat proiecte personale, precum co-fondarea Pareto Touch, pentru a demonstra angajamentul său față de tehnologie și dezvoltarea abilităților.

Matt Wilkinson, în vârstă de 24 de ani, absolvent al American University în 2021, a subliniat experiența sa la Roku ca inginer de software, evidențiind abilitățile tehnice și rolurile de lider în proiectele sale legate de domeniu.

Deși nu există o rețetă secretă pentru a intra în Google, experiența practică în cadrul marilor companii de tehnologie, implicarea în proiecte personale relevante și prezentarea sociabilității și a abilităților de lucru în echipă pot face diferența.

Indiferent dacă aplicați cu sau fără recomandări, faptul că aveți experiențe diverse și o pasiune pentru tehnologie vă poate ajuta să vă evidențiați în fața recrutorilor Google.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu