Cum să îți antrenezi creierul ca directorii Google și Tesla. Trucul simplu pe care îl poți folosi înainte de culcare

Să vă antrenați creierul precum directorii de top de la Google și Tesla poate părea o sarcină descurajantă, dar există trucuri simple pe care le puteți încorpora în rutina zilnică pentru a îmbunătăți funcția cognitivă.

Jim Kwik, autorul cărții Limitless, subliniază importanța cultivării unor obiceiuri bune pentru a asigura o performanță optimă a creierului. Kwik compară creierul cu un mușchi care necesită un antrenament consistent pentru a funcționa la maximum.

În era digitală de astăzi, creierul nostru este bombardat în mod constant cu informații, ceea ce duce la sentimente de copleșire. Pentru a combate acest lucru, Kwik sugerează să faceți o pauză de 30 de minute de la tehnologie în fiecare zi.

În acest timp, implicați-vă în activități precum memorarea numărului de telefon al unei persoane dragi pentru a vă ascuți abilitățile cognitive. Directorii de la companii de top precum Google și Tesla au adoptat cu mare succes tehnicile de antrenament cerebral ale lui Kwik.

Pe lângă deconectarea de la tehnologie, Kwik recomandă să vă abțineți de la a vă verifica telefonul imediat după ce vă treziți. Acest obicei poate da tonul pentru o zi distrasă și poate împiedica productivitatea. În schimb, acordați-vă câteva momente pentru a vizualiza sarcinile zilei și pentru a vă stabili intenții.

O dietă sănătoasă joacă, de asemenea, un rol crucial în antrenarea creierului. Includerea în dieta dvs. a unor alimente precum avocado, afine, nuci și somon poate susține funcția cognitivă. Un alt sfat de la Kwik este să abordați problemele înainte de culcare, permițând creierului dumneavoastră să lucreze la soluții peste noapte.

Păstrarea unui jurnal lângă pat pentru a nota gândurile la trezire poate, de asemenea, să îmbunătățească procesele cognitive. În plus, încorporarea unei rutine de lectură de ficțiune înainte de culcare poate relaxa mintea și stimula imaginația, antrenând și mai mult creierul pentru o funcționare optimă.

Adoptând aceste practici simple, vă puteți antrena creierul la fel ca cele mai bune minți din lumea afacerilor, promovând în același timp sănătatea și bunăstarea cognitivă generală.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu