Cum interacționează proteinele din lapte cu cofeina din espresso

Cercetătorii au pătruns în lumea espresso și a laptelui pentru a investiga modul în care proteinele din lapte interacționează cu cofeina din ceașca de cafea zilnică. Studiul, publicat în ACS Food Science & Technology, a arătat că atunci când laptele este amestecat cu espresso, structurile proteinelor din lapte rămân neschimbate.

Acest lucru înseamnă că cafeaua dumneavoastră de dimineață își păstrează textura și gustul familiar. Prin turnarea laptelui în cafea, proteinele din lapte încep să interacționeze cu compușii extrași din boabele de cafea.

Această interacțiune poate influența textura proteinelor și poate avea un potențial impact asupra modului în care acestea sunt digerate în organismul nostru. Mai mult, proteinele din lapte ar putea juca, de asemenea, un rol în modul în care cofeina este absorbită de organismul uman.

Pentru a descoperi aceste mistere, oamenii de știință Tobias Weidner și Fani Madzharova au folosit tehnici avansate, cum ar fi spectroscopia în infraroșu 2D, pentru a studia proteinele din lapte din băuturile de cafea. Aceștia au examinat diverse amestecuri, de la soluții simple de apă cu lapte și cofeină până la un cappuccino preparat manual.

În mod surprinzător, ei au descoperit că prezența cofeinei nu a modificat structura proteinelor din lapte, chiar și într-o băutură complexă precum cappuccino, care conține componente suplimentare din zațul de cafea.

Contrar studiilor anterioare, această cercetare nu a arătat efecte semnificative ale cofeinei asupra mișcării sau dinamicii proteinelor din lapte. Aceste constatări oferă informații valoroase despre componentele care influențează textura, aroma și aspectele nutriționale ale băuturilor de cafea cu lapte.

Cercetătorii consideră că aceste cunoștințe ar putea deschide calea pentru crearea de băuturi de cafea inovatoare în viitor.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu