Regina Maria a sfidat ordinele regelui Carol I și a refuzat favorurile lui Hitler

Regina Maria a României, soția regelui Ferdinand I, a fost o figură remarcabilă și complexă în istoria României. Născută la 29 octombrie 1875, în Marea Britanie, a fost cunoscută sub numele de „Mama răniților” sau „Regina soldatului”, datorită implicării sale active în ajutorarea soldaților răniți în timpul Primului Război Mondial.

Regina Maria a fost fiica Prințului Alfred al Marii Britanii și a Ducesei Maria Alexandrovna a Rusiei, ceea ce o face nepoata Reginei Victoria a Marii Britanii. La vârsta de 16 ani, Regina Maria s-a logodit cu Prințul Ferdinand I, moștenitorul tronului României. S-au căsătorit când ea avea doar 17 ani.

Au avut împreună patru fiice și doi fii, iar primul lor copil, Carol al II-lea, a devenit al treilea rege al României. Regina Maria a fost numită cu afecțiune „soacra Balcanilor”, datorită alianțelor matrimoniale pe care copiii ei le-au făcut cu alte familii regale din regiune.

Implicarea reginei Maria în afacerile de stat a început de la o vârstă fragedă. În timpul Războiului Balcanic din 1912-1913, ea a mers împotriva ordinelor Regelui Carol I și a traversat Dunărea pentru a vizita soldații români. Mai târziu, a organizat o tabără de ajutor pentru aceștia, cu acordul regelui.

Regina Maria s-a stins din viață la 18 iulie 1938, lăsând în urmă o moștenire de compasiune și putere. Ea va fi mereu amintită ca o regină remarcabilă care a jucat un rol activ în bunăstarea poporului și a țării sale.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu