Cultivarea de ciuperci în grădină ar putea distruge biodiversitatea

Oamenii de știință și-au exprimat îngrijorarea cu privire la popularitatea tot mai mare a cultivării ciupercilor în grădinile de acasă, avertizând că acest lucru ar putea duce la un dezastru al biodiversității. Ciuperca de stridii cu tarhon, originară din insulele britanice, a fost selectată pentru prestigiosul RHS Chelsea, deși nu este o plantă.

Grădinile Kew din Londra au înregistrat o creștere a numărului de solicitări de informații privind cultivarea ciupercilor după ce au înființat noi paturi de ciuperci în grădina lor de bucătărie. Există îngrijorări legate de faptul că ciupercile alogene cultivate în grădini sau aruncate în grădinile de compost ar putea provoca daune ecologice.

Odată ce aceste ciuperci se înrădăcinează în sol, este dificil să fie eradicate, deoarece se răspândesc prin micile micile micelii și spori.

Asemănător cu nodulul japonez și rododendronul, care au fost cândva plante de grădină populare, dar care au devenit invazive, ciupercile exotice ar putea altera microbiologia solului și ar putea deveni greu de eliminat.

Experții recomandă prudență în selectarea kiturilor de cultivare a ciupercilor, subliniind importanța utilizării speciilor locale pentru a preveni impactul negativ asupra populațiilor native.

Diferențele în ceea ce privește variațiile genetice dintre populațiile de ciuperci la nivel mondial ridică îngrijorări cu privire la introducerea de specii din alte țări. Se recomandă să se opteze pentru kituri de cultivare a ciupercilor cu răsaduri provenite din Marea Britanie pentru a minimiza riscurile pentru populațiile locale de ciuperci.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu