Ține-mă, mamă! Broaștele care trăiesc pe spatele părinților lor, la propriu

Probabil că oricărei mame îi este greu să-și vadă puii părăsind cuibul. Poate tocmai de aceea, mamele din specia Cryptobatrachus boulengeri își cară puii în spate peste tot. Ivan Prates, biolog, a realizat niște imagini fascinante cu această broască în Sierra Nevada de Santa Marta, Columbia.

Cel puțin 23 de broscuțe cu ochi negri pot fi văzute agățate de spatele mamei lor. Puii răsfățați sar peste stadiul de mormoloci – ies din ouă și apoi cresc pe spatele mamei lor.

O mamă devotată: Broasca Cryptobatrachus boulengeri își duce puii pe spate oriunde ar merge

Mama lor este foarte devotată și îi poartă pe spate în timp ce ei se transformă din ouă în niște broscuțe. Prates a realizat aceste fotografii incredibile cu specia rară Cryptobatrachus boulengeri în lanțul muntos izolat Sierra Nevada de Santa Marta, în nordul Columbiei.

Ouăle: Acești pui răsfățați sar peste etapa de mormoloci – după ce ies din ouă, cresc pe spatele mamei lor

Incredibila Cryptobatrachus boulengeri este amenințată, pe măsură ce habitatul său natural este devastat de despăduririle din jurul apelor și punctele de exploatare a lemnului, două dintre problemele majore care amenință specia cu dispariția.

Această specie unică de broască, poreclită „broasca cu rucsac a lui Boulenger”, face parte din familia Hemiphractidae. Specia a fost numită astfel în onoarea lui George Albert Boulenger, un herpetolog eminent.

Răspândită în regiunea din nordul Columbiei, această specie trăiește pe pietrele aflate în râurile din păduri.


În continuare, provește 10 fotografii care arată cum se luptă triburile din Amazon cu tăietorii ilegali de lemne.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu