5 cazuri de criminali lăsați în libertate (inclusiv în România)

Sistemele judiciare din întreaga lume sunt parazitate de lacune, prevederi, standarde și decizii ciudate, care „invită” la catastrofe, astfel că nu toți ucigașii ajung să plătească pentru crimele pe care le comit.

Uneori, chiar și atunci când un criminal în serie este prins și găsit vinovat, poate fi eliberat înapoi în societate, la viață normală. Când sistemul nu funcționează bine, cei mai periculoși criminali umblă printre noi…

1

Issei Sagawa, japonezul canibal și necrofil care a scăpat „basma curată”

Foto: Pinterest

Issei Sagawa a comis una dintre cele mai sinistre crime din istoria recentă, însă a scăpat nepedepsit, pe fondul unor detalii procedurale.

În 1981, după mai mulți ani în care și-a reprimat pornirile de canibal, Sagawa, care urma studii doctorale la Universitatea Sorbona, a invitat-o pe olandeza Renée Hartevelt, colegă de școală, acasă la el, într-un apartament din Paris, și a împușcat-o în gât.

I-a tăiat fesele și coapsele, a mâncat carnea și apoi a întreținut relații sexuale cu trupul ciopârțit. Sagawa a fost surprins cărând cadavrul într-o valiză, în timp ce încerca să scape de el aruncându-l într-un lac.

Când a fost arestat, a recunoscut tot, spunându-le polițiștilor că „am ucis-o ca să-i mănânc carnea”. Justiția franceză l-a găsit nebun și incapabil să fie judecat, așa că a fost expulzat în Japonia, țara lui natală.

Însă, după ce Sagawa a ajuns în Japonia, francezii au refuzat să mai trimită și documentația, considerând cazul închis. Puse în fața acestei situații, autoritățile japoneze l-au lăsat în pace pe Sagawa.

Acesta nu numai că a rămas în libertate, dar a devenit și o adevărată celebritate, acordând interviuri și scriind cărți prin care și-a glorificat crima.

De asemenea, a recunoscut deschis intenția de a ucide din nou.

„Vreau să mănânc din nou carne de om. Este delicioasă”, a spus Sagawa într-un interviu.

2

„Îngerii morții din Lainz”, cele patru asistente austriece criminale

Foto: Getty Images

Îngerii morții din Lainz”, așa cum au ajuns să fie cunoscute cadrele medicale criminale care s-au aflat în centrul atenției presei austriece în anii ’80, au fost patru asistente care au ucis cel puțin 49 de pacienți între 1983 și 1989.

Maria Gruber, Irene Leidolf, Stephanija Meyer și Waltraud Wagner, toate angajate ale aceluiași centru de geriatrie, omorau pacienții cu supradoze de morfină. Au fost prinse după ce un doctor le-a auzit vorbind despre una dintre crime.

Deși au fost condamnate pe viață pentru crimele comise, până în 2008, toate cele patru femei au fost eliberate din închisoare pe motiv de bună purtare.

3

Pedro Lopez, probabil cel mai „prolific” ucigaș din America de Sud

Foto: Pinterest

Pedro Lopez a petrecut 14 ani în închisoare. Ar putea părea o sentință dură, dar Lopez era un criminal mărunt. Acesta a violat și a ucis circa 350 de persoane.

Lui Lopez îi plăcea să atace în special fete de 9-12 ani. După ce le răpea, le viola, le sugruma și le îngropa în gropi comune.

Când a fost arestat în Ecuador, în 1980, Lopez a mărturisit comiterea a aproximativ 350 de crime și, la scurt timp, poliția a găsit o groapă comună cu rămășițele victimelor lui.

Lopez a fost condamnat la închisoare, însă după 14 ani a fost eliberat pentru bună purtare. După ce a fost eliberat, Lopez a fost trimis în Columbia, unde a fost închis într-un ospiciu.

A stat închis doar trei ani; columbienii l-au eliberat, considerându-l potrivit pentru reintegrarea în societate. Însă, imediat după eliberare, Lopez a ieșit din țară și, după toate probabilitățile, a ucis din nou.

Este căutat și în prezent pentru o crimă comisă după eliberarea din ospiciul din Columbia.

4

Cei patru adolescenți care au ucis-o pe Junko Furuta

Junko Furuta a fost un elevă japoneză de liceu care, la finele anilor ’80, a fost răpită, torturată, violată și ucisă. Cazul ei a fost cunoscut drept „eleva din butoiul cu beton” deoarece trupul ei a fost descoperit într-un cilindru umplut cu beton.

Înainte de a fi ucisă, a fost torturată, bătută și mutilată constant, vreme de 44 de zile. Criminalii au fost patru adolescenți: Hiroshi Miyano, Jo Ogura, Shinji Minato și Yasushi Watanabe.

Foto: Pinterest

Astăzi, la aproape 40 de ani de la moartea lui Junko Furuta, niciunul dintre ei nu se mai află în închisoare, cu toții au fost eliberați.

5

Marius Csampar, românul „reabilitat” cu șase crime la activ

În primăvara anului 2020, în România a făcut senzație o știre despre eliberarea unuia dintre cei mai periculoși criminali din istoria recentă a țării noastre: Marius Csampar.

Foto: Pinterest

Condamnat pe viață în 1997 pentru șase crime, Csampar a ieșit din închisoare mulțumită unei decizii a judecătorilor de la Tribunalul Mehedinți, care au considerat că ucigașul s-a reabilitat după cei 23 de ani de detenție.

Printre victimele lui Marius Csampar s-au numărat o bătrână de 84 de ani, omorâtă în bătaie pentru o oală cu sarmale și zece litri de vin, precum și un bărbat fără adăpost, pe care Csampar l-a decapitat.


Distribuie:

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu