7 creaturi înspăimântătoare care trăiesc în abisul oceanelor

De la pești multicolori până la uriașele balene albastre, apele oceanelor sunt pline de creaturi fascinante. Unele au forme atât de interesante încât par create artificial, pe calculator. Altele, precum meduzele, încântă prin mișcările lor de o eleganță desăvârșită.

Printre vietățile marine se numără, însă, și creaturi care îți pot da coșmaruri. Arată mai degrabă ca niște personaje din filmele de groază și probabil că nu ai vrea să le întâlnești. Descoperă în acest articol șapte creaturi marine care-ți vor da fiori.

1

Grimpoteuthis

Creaturi inspaimantatoare - Grimpoteuthis
Foto: Australian Geographic

Caracatițele de apă adâncă au, în medie, 20 de centimetri lungime. Însă există excepții: cea mai mare are lungimea de 1.78 metri și cântărește 7.2 kilograme.

2

Rechinul gulerat

Catalogat drept o fosilă vie, acest rechin arareori văzut trăiește în adâncurile Oceanelor Atlantic și Pacific. Această creatură sinistră își înghite prada întreagă, contorsionându-și corpul ca un șarpe.

3

Uranoscopidele

Creaturi inspaimantatoare - Uranoscopide
Foto: London Aquaria Society

Acești pești au ochii și gura în creștetul capului și arată de-a dreptul înspăimântător. Se camuflează îngropându-se în nisip, de unde își atacă prada.

4

Peștele fără față

Creaturi inspaimantatoare - Pestele fara fata
Foto: The Telegraph

Acest pește înspăimântător nu are ochi, ci doar gură și nări. Dar, având în vedere adâncimea mare la care trăiește, oricum nu ar avea nevoie de ochi.

5

Peștele-șopârlă de mare adâncime

Creaturi inspaimantatoare - Pestele soparla
Foto: Pinterest

Dinții ascuțiți ca lama și ochii întunecați ai acestui pește pot speria pe oricine. Totuși, nu ar trebui să te sperii – chiar dacă faci scufundări, nu te vei întâlni cu acest pește, deoarece trăiește la adâncimi cuprinse între 900 și 2.400 de metri.

6

Peștele fără corp

Creaturi inspaimantatoare - Pestele fara corp
Foto: The Mirror

Acest pește este celebru pentru înfățișarea sa amuzantă și trăiește în apele Australiei și Noii Zeelande.

Corpul lui este o masă gelatinoasă, cu o densitate puțin mai mică decât cea a apei. Asta îi permite să plutească deasupra fundului oceanului fără să consume energie.

7

Peștele-viperă

Creaturi inspaimantatoare - Pestele vipera
Foto: Pinterest

În ciuda dimensiunii sale mici (33 de centimetri), acest pește are un aspect terifiant. Corpul său este acoperit cu organe care emit semnale luminoase.

Ele îi ajută pe acești pești să se găsească unul cu celălalt în adâncimile oceanului.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>