Angajații unui zoo au lipit un coș de o țestoasă pentru ca oamenii să arunce bani în el

Angajații unei grădini zoologice din Guanxi, China, au fost acuzați de cruzime împotriva animalelor și de tentativă de escrocare a vizitatorilor, după ce au lipit un coș de carapacea unei broaște țestoase mari, pentru ca persoanele superstițioase să arunce monede în el.

În China, se crede că aruncarea cu monede în diferite obiecte, precum clopotele templelor, statuile și motoarele avioanelor înainte de un zbor, aduce noroc. Însă uneori această superstiție depășește limitele bunului simț.

Broasca testoasa 01
Lângă coșul lipit de carapacea țestoasei a fost pus și un steag al Chinei. Foto: dailymail.co.uk

În cazul de față, o țestoasă pintenată africană de la Grădina Zoologică Nanning, din orașul Guanxi, avea lipit de carapace un coș în care oamenii să arunce monede. Fotografii cu animalul având coșul atașat de carapace au devenit virale pe platformele sociale chineze.

Comportamentul angajaților grădinii zoologice, dezvăluit pe rețelele sociale

Gestul angajaților grădinii zoologice a atras criticile iubitorilor de animale și ale celor care au văzut în el o modalitate de a escroca vizitatorii. Imaginile au fost postate pe Weibo, versiunea chineză a Twitter, de către un utilizator pe nume „Tea-tia”.

Utilizatorul a afirmat că a realizat fotografiile în timpul vacanței de Ziua Națională a Chinei. Tea-tia a criticat grădina zoologică fiindcă încearcă să escrocheze vizitatorii și a cerut autorităților și mass-media să investigheze chestiunea.

„Nu înțeleg de ce grădina zoologică ar folosi această metodă ca să expună animale prețioase”, a afirmat Tea-tia pe rețeaua socială.

Testoasa pintenata africana
La maturitate, țestoasa pintenată africană are lungimea de 83 de centimetri și cântărește aproximativ 100 de kilograme. Foto: caldwellzoo.com

Purtătorul de cuvânt al Grădinii Zoologice Nanning a declarat că evenimentul este nefericit, însă s-a abținut să facă o declarație oficială.


China este o țară mereu surprinzătoare. Află mai multe despre cazul femeii care și-a vândut copiii ca să-și cumpere un telefon nou. Apoi, citește despre femeia care i-a făcut operație estetică pisicii pentru că felina era „prea urâtă”.

Ca să știi mai mult, citește „China în zece cuvinte”

Scriitorul chinez Yu Hua ne oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen și boom-ul economic din zilele noastre. Pentru cititorul străin, volumul de față este o șansă unică de a înțelege acest colos misterios.

„China în zece cuvinte” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu