Președintele Belarusului: „Combatem coronavirusul cu vodcă și saună!”

Președintele Belarusului a refuzat să impună în țara sa măsuri de izolare din cauza pandemiei de COVID-19, insistând că vodca și sauna vor învinge boala.

Aleksandr Lukașenko crede că viața trebuie să se desfășoare normal în Belarus, o țară cu 9.5 milioane de locuitori și 154 de cazuri de infectare raportate până în prezent.

Aleksandr Lukasenko 01
Aleksandr Lukașenko a găsit „medicamentul” împotriva coronavirusului: vodca și sauna. Foto: The Times

Într-un scenariu care astăzi nu mai poate fi întâlnit în alte țări europene, microbiștii au fost prezenți pe stadioane pe 28 și 29 martie, pentru a asista la meciurile din campionatul de fotbal, care încă nu a fost suspendat.

La finalul săptămânii trecute, Lukașenko însuși a luat parte la un meci de hochei pe gheață. Într-un discurs televizat, președintele Belarusului a spus că nu ar trebui să existe panică în rândul oamenilor.

„Cei de la sate trebuie să lucreze, mai ales acum. Tractoarele vor vindeca pe toată lumea. Câmpul ne vindecă pe toți”, a afirmat Lukașenko.

Tot el i-a îndemnat pe cetățeni să meargă la saună și să folosească vodca pe post de dezinfectant.

Aleksandr Lukasenko 02
Președintele Belarusului nu s-a sfiit să participe la un turneu de hochei pe gheață. Foto: Getty Images

„Mergeți la saună de două sau trei ori pe săptămână, vă va face bine. Când ieșiți din saună, nu vă spălați doar mâinile, ci și corpul pe interior, cu 100 de mililitri de votcă”, i-a sfătuit el pe concetățeni.

Interdicțiile de deplasare sunt „o mare prostie”

Lukașenko, aflat la conducerea țării din 1994, a denunțat anterior interdicțiile de călătorie și închiderea granițelor ca fiind „o mare prostie”.

Având în vedere că televiziunile de sport din întreaga lume au puține transmisiuni, iar cei care participă la pariuri sportive nu prea au opțiuni, Lukașenko crede că pandemia este o oportunitate perfectă pentru a promova campionatul de fotbal al Belarusului.

Fotbal Belarus
Puțini dintre microbiștii care asistă la meciuri poartă măști. Foto: Sky Sports

Fanii care intră pe stadioanele din Belarus primesc gel antiseptic pentru mâini, iar temperatura le este verificată de medici prin sondaj.

Puțini poartă măști pentru că acestea nu sunt considerate necesare la evenimentele în aer liber, a declarat purtătorul de cuvânt al Federației de Fotbal din Belarus, Alexander Aleinik.


Acum, după ce ai citit despre „leacurile băbești” ale liderului din Belarus, află 4 lucruri despre coronavirus și pandemia care ne-a închis în casă. Apoi, vezi cum arată orașele-emblemă ale unei lumi pustiite de coronavirus.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu