Tracy Rhame, copilul de doi ani căruia părinții i-au înscenat comiterea unei crime

Imaginează-ți cum ar fi ca, vreme de 25 de ani, să ți se spună că ți-ai omorât fratele atunci când aveai doar doi ani. Pe de altă parte, imaginează-ți cum ar fi să fii atât de josnic încât să-i înscenezi propriului copil comiterea unei crime.

Tracy Rhame a crescut ascultând de la „cei dragi” povestea modului în care și-a ucis fratele vitreg, pe Matthew Golder, în 1971.

Kathie Almon, mama sugarului Matthew, ucis în 1971, răsfoiește un album cu fotografii de familie. Foto: Getty Images

Crima ar fi fost comisă prin aruncarea sugarului din leagăn. Tribunalul a stabilit în cele din urmă că a fost un accident, iar Tracy era oricum prea mică pentru a-și aduce aminte tragica întâmplare.

Însă, pe măsură ce înainta în vârstă, a început să o bântuie tot mai des gândul că, de fapt, altcineva a comis crima de care era acuzată. După cum relatează revista People, totul a fost o povară psihologică uriașă pentru Tracy.

Conspirația părinților

La 17 martie 1997, trupul lui Matthew a fost deshumat pentru analiză. Foto: AP

Părinții i-au spus că fratele ei, de doar patru luni, ieșise din leagăn și căzuse pe podea. De fiecare dată când cerea detalii, mama lui Tracy o repezea:

„Nici nu vrei să știi! Avea capul ca un pepene zdrobit cu pumnul.”

Era o imagine pe care Tracy Rhame nu a putut să o uite. „Simțeam faptul că Matt nu căzuse pur și simplu”, avea să relateze Tracy mai târziu. Explicația mincinoasă a venit din partea bunicii ei materne, Anne Davidson, în 1992:

„Tu ai făcut-o. Vă jucați amândoi în leagăn, iar el a căzut. A fost un accident, întotdeauna am știut asta”, i-a spus bunica sa.

După o copilărie grea, Tracy a terminat liceul, s-a angajat în armată și și-a recâștigat treptat încrederea în sine, mai ales după ce l-a întâlnit pe bărbatul care care avea să-i devină soț.

25 de ani de remușcări induse de familie

Jan Barry Sandlin, fotografie dintr-o închisoare din Florida, SUA, unde este închis pe viață. Foto: RapSheets.org

Acesta avea un unchi în FBI, care a ajutat-o pe Tracy în lupta pentru dovedirea nevinovăției. În cele din urmă, insistențele femeii au dat roade.

În 1997, cadavrul lui Matthew a fost exhumat pentru a fi supus unei anchete medico-legale. La această nouă autopsie, adevărul a ieșit la iveală: tatăl ei vitreg, Jan Barry Sandlin, cu un temperament coleric, ucisese băiatul, lovindu-l în cap.

Apoi, a pus-o pe Tracy în leagăn, ca să pară că ea era responsabilă de moartea lui Matt. Iată ce și-a amintit despre Tracy procurorul care l-a acuzat pe Sandlin:

„Toată viața i s-a spus că a fost responsabilă de moartea fratelui său. Când a pus întrebări, nu a primit prea multe detalii și pur și simplu nu se putea împăca cu asta. Era o chestiune foarte importantă pentru ea.”

Sandlin a fost ușor de găsit – executa o pedeapsă pentru jaf armat în Florida -, dar a negat orice implicare în moartea lui Matthew. Totuși, dovezile împotriva lui erau puternice și astfel a fost condamnat și pentru crima comisă cu decenii în urmă.

Pedepsei cu închisoarea pe viață, pe care o executa deja, i s-au adăugat alte două sentințe de închisoare pe viață. Tracy, pe atunci în vârstă de 27 de ani, mamă a doi copii, a fost răzbunată și exonerată de vină.

Cu toate acestea, și-a petrecut o mare parte din viață în ipostaza oribilă de om pe care propria familie l-a acuzat pe nedrept de uciderea fratelui.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>