Cazul incredibil al copilului de doi ani căruia i s-a înscenat comiterea unei crime

Imaginează-ți cum ar fi ca, timp de 25 de ani, să ți se spună că, pe când aveai doar doi ani, ți-ai omorât fratele. Pe de altă parte, imaginează-ți cum ar fi să fii omul suficient de josnic încât să-i însceneze propriului copil comiterea unei crime.

O tragedie care a lovit în 1971 a avut un impact dramatic asupra mai multor destine. Tracy Rhame a crescut ascultând de la „cei dragi” povestea modului în care și-a ucis fratele vitreg, pe Matthew Golder.

Crima ar fi fost comisă prin aruncarea sugarului din leagăn. Tribunalul a stabilit în cele din urmă că a fost un accident, iar Tracy era oricum prea mică pentru a-și aduce aminte tragica întâmplare.

Kathie Almon, mama sugarului Matthew, ucis în 1971, răsfoiește un album cu fotografii de familie. Foto: Getty Images

Însă, pe măsură ce înainta în vârstă, a început să o bântuie tot mai des gândul că, de fapt, altcineva a comis crima de care era acuzată. După cum relatează revista People, totul a fost o povară psihologică uriașă pentru Tracy.

Conspirația părinților

Părinții i-au spus că fratele ei, de doar patru luni, ieșise din leagănul aflat în apartamentul familiei și căzuse pe podea. De fiecare dată când cerea detalii, mama lui Tracy o repezea:

„Nici nu vrei să știi! Capul lui arăta ca un pepene zdrobit de un pumn.”

Era o imagine pe care Tracy Rhame nu a putut să o uite. „Simțeam faptul că Matt nu căzuse pur și simplu”, avea să relateze Tracy mai târziu.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

La 17 martie 1997, trupul lui Matthew a fost deshumat pentru analiză. Foto: AP

Explicația mincinoasă a venit din partea bunicii ei materne, Anne Davidson, în 1992:

„Tu ai făcut-o! Vă jucați amândoi în leagăn și el a căzut. A fost un accident. Întotdeauna am știut asta”, i-a spus bunica sa.

După o copilărie grea, Tracy a terminat liceul, a intrat în armată și și-a recâștigat treptat încrederea în sine, mai ales după ce l-a întâlnit pe bărbatul care care avea să-i devină soț.

După decenii de remușcări și întrebări fără răspuns…

Acesta avea un unchi în FBI, care a ajutat-o pe Tracy în lupta pentru dovedirea nevinovăției. În cele din urmă, insistența ei a dat roade.

În 1997, cadavrul lui Matthew a fost exhumat pentru a fi supus unei expertize legiste. La această nouă autopsie, adevărul a ieșit la iveală: tatăl ei vitreg, Jan Barry Sandlin, cu un temperament coleric, ucisese sugarul, lovindu-l în cap.

Jan Barry Sandlin, fotografie dintr-o închisoare din Florida, SUA, unde este închis pe viață. Foto: RapSheets.org

Apoi, a pus-o pe Tracy în leagăn, ca să pară că ea era responsabilă de moartea lui Matt. Iată ce și-a adus aminte despre Tracy procurorul care l-a acuzat pe Sandlin:

„Toată viața i s-a spus că fusese responsabilă de moartea fratelui ei. Când a pus întrebări, nu a primit prea multe detalii. Tracy pur și simplu nu se putea împăca cu asta. Era o chestiune foarte importantă pentru ea.”

Sandlin a fost ușor de găsit (executa o pedeapsă pentru jaf armat în Florida), dar a negat orice implicare în moartea lui Matthew. Numai că dovezile împotriva lui erau solide și a fost condamnat și pentru crima comisă cu decenii în urmă.

Pedepsei cu închisoarea pe viață, pe care o executa deja, i s-au adăugat alte două sentințe de închisoare pe viață. Tracy, în vârstă de 27 de ani și mamă a doi copii, a fost în cele din urmă răzbunată.

Cu toate acestea, și-a petrecut o mare parte din viață în ipostaza orbilă de om pe care propria familie l-a acuzat pe nedrept de uciderea fratelui.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu