3 frați s-au lăsat mușcați de văduva neagră „ca să devină Spider-Man”

Trei frați din Bolivia au ajuns la spital după ce s-au lăsat mușcați de un păianjen văduva neagră (Latrodectus), crezând că veninul îi va transforma în personajul fictiv Spider-Man (Omul-Păianjen).

Cu vârste de 8, 10 și 12 ani, frații – mari iubitori de desene animate – au găsit păianjenul la data de 14 mai, în timp ce păstoreau o turmă de capre în apropierea localității Chayanta.

Vaduva neagra
Foto: Standard Examiner

Crezând că mușcătura le va conferi superputeri, au provocat păianjenul cu un băț până când arahnida i-a mușcat pe toți trei, relatează Telemundo.

După aproximativ zece minute, băieții au început să se simtă rău. Când i-a găsit plângând de durere, mama copiilor i-a transportat de urgență la un dispensar din apropiere.

La scurt timp, cei trei frați au început să aibă febră, dureri musculare și tremurături, drept pentru care a doua zi au fost trimiși la un spital de pediatrie din La Paz, capitala Boliviei.

Vaduva neagra 01
Foto: Live Science

La aproape o săptămână după ce au fost mușcați, după ce au primit tratamentul necesar, băieții au fost externați.

Având veninul de 15 ori mai puternic decât al șarpelui cu clopoței, văduvele negre sunt unii dintre cele mai temuți păianjeni din lume și cei mai veninoși din America, potrivit National Geographic.

Văduvele negre nu sunt agresive și mușcă doar pentru a se apăra. De cele mai multe ori, mușcăturile acestor păianjeni nu sunt fatale, însă decesele pot surveni totuși la copii, persoanele în vârstă sau infirme.


În continuare, descoperă 20 de curiozități despre păianjeni, ființele cu opt picioare. Apoi, află mai multe detalii despre femela păianjen care se lasă devorată de puii ei.

Ca să știi mai mult, citește „Viețile marilor compozitori”

În noua ediție a acestei cărți de mare succes, Harold Schonberg ne introduce în lumea celor mai mari muzicieni din istorie, de la Monteverdi până la tonaliștii anilor 1990, printr-o serie de capitole biografice fascinante. Muzica este o artă în continuă evoluție și nu au existat genii, oricât de mari, care să nu fi fost influențați de predecesorii lor. Marii compozitori sunt prezentați aici ca ființe umane în carne și oase, cu totul conectate la lumea reală.

Toate figurile importante – Bach, Handel, Mozart, Beethoven, Chopin, Verdi, Wagner, Mahler și mulți alții – sunt incluse, iar viețile lor sunt prezentate într-o țesătură bogată în detalii și anecdote. Pentru această nouă ediție, Schonberg a extins acoperirea cărții cu descrieri informative și inteligente ale compozitorilor de dată mai recentă, însă nu a schimbat caracterul cărții, care rămâne un motiv de încântare pentru toți iubitorii de muzică.

„Viețile marilor compozitori” se găsește cu reducere pe Elefant sau pe Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu