Copacii uriași care „au înghițit” templul Ta Prohm, din Cambodgia

Ta Prohm este un templu din Angkor, Cambodgia, construit la cumpăna dintre secolele XII și XIII. Situat la aproximativ un kilometru est de faimosul Angkor Thom, Ta Prohm a rămas în mare parte în aceeași condiție în care a fost găsit.

Copaci uriași, care amintesc de arborii sequoia și de stejarii din vechime, sunt încastrați în pereți, iar rocile de la rădăcinile uriașe conferă templului o înfățișare suprarealistă.

Combinația fotogenică dintre copacii care cresc din ruine și jungla înconjurătoare a făcut ca acesta să devină unul din templele preferate de turiști dintre toate templele din Angkor.

Potrivit AmusingPlanet.com, Ta Prohm a fost construit de regele khmer Jayavarman al VII-lea, ca universitate și mănăstire a budismului Mahayana.

După prăbușirea imperiului khmer în secolul XV, templul a fost abandonat și neglijat timp de secole.

Când a început efortul de a conserva și restaura templele din Angkor, la debutul secolului XX, s-a decis ca Ta Prohm să fie lăsat în mare parte așa cum a fost găsit, ca o „concesie făcută gustului general pentru pitoresc”.

Templul Ta Prohm a fost folosit drept locație în filmul Tomb Raider.

Deși filmul și-a luat unele libertăți vizuale cu alte temple din Angkor, scenele din Ta Prohm au fost fidele față de înfățișarea actuală a templului, și filmul a profitat de înfățișarea sa stranie.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.

Lasă un comentariu