Concedieri în tehnologie la început de an: Numai angajat la Meta, Microsoft sau Alphabet să nu fii

În ciuda succesului actual al companiilor de tehnologie de pe Wall Street, există o tendință continuă de disponibilizări în domeniul tehnologiei. Potrivit analizei CNBC, companiile de tehnologie își reduc forța de muncă într-un ritm tot mai alert. Numai în luna ianuarie, 85 de companii de tehnologie au concediat aproximativ 23.670 de angajați.

Acesta este cel mai mare număr din luna martie a anului trecut, când aproape 38.000 de persoane și-au pierdut locurile de muncă în această industrie.

Printre disponibilizările notabile se numără SAP, care a anunțat schimbări pentru 8.000 de angajați, Microsoft a redus 1.900 de posturi în divizia sa de jocuri, start-up-ul fintech Brex a concediat 20% din personal, iar eBay a redus 1.000 de locuri de muncă.

Alte companii importante, precum Google, Amazon, Unity și Discord au făcut, de asemenea, concedieri semnificative. Acest val de disponibilizări vine înaintea prezentărilor rezultatelor trimestriale ale Alphabet, Amazon, Apple, Meta și Microsoft.

Investitorii au aplaudat măsurile de reducere a costurilor implementate de companii anul trecut ca răspuns la incertitudinile economice. În ciuda îmbunătățirii perspectivelor economice, companiile continuă să acorde prioritate austerității.

Reducerile de personal din luna ianuarie a anului trecut au reprezentat vârful, 277 de companii din domeniul tehnologiei reducând aproape 90.000 de locuri de muncă. Multe companii aleg să investească mai mult în dezvoltarea de produse de inteligență artificială, ceea ce le determină să reducă personalul din anumite domenii.

Executivii au folosit diverse mesaje pentru a transmite intențiile de reducere a numărului de angajați, dar scopul este de a spori concentrarea și eficiența.

Este posibil ca unele companii să încerce să reproducă succesul Meta și Salesforce, care și-au văzut prețurile acțiunilor în creștere după ce au implementat măsuri majore de reducere a costurilor.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu