Indianul care și-a construit „conacul din cer”, copia Casei Albe pe un zgârie-nori

În orașul indian Bangalore se găsește unul dintre cele mai ieșite din comun conace de lux din lume: o replică a Casei Albe construită pe acoperișul unui zgârie-nori.

Vijay Mallya, președintele United Breweries Group, a fost întotdeauna unul dintre cei mai excentrici magnați din India, dar în 2010, când a anunțat că intenționează să își construiască pe acoperișul unui zgârie-nori de lux din Bangalore un conac modelat după ce Casa Albă, oamenii au spus că este prea de tot, chiar și pentru el.

Foto: Times of India

Însă reacția publicului nu l-a descurajat pe Mallya să-și ridice casa de vis, iar în 2016, conacul său de pe Turnul Kingfisher, din inima orașului Bangalore, prindea deja contur.

Din păcate pentru el, la acea vreme, în presa din India apăruseră deja mai multe articole despre problemele sale financiare, astfel că Mallaya a fugit din țară și s-a stabilit în Marea Britanie, lăsându-și casa de vis neterminată.

Situat la etajele 33 și 34 ale Kingfisher Tower, „conacul din cer” al lui Mallya acoperă o suprafață de 3.700 de metri pătrați și ar fi trebuit să aibă o cramă de vinuri, o piscină interioară încălzită, o piscină a infinitului (cu pereți transparenți) în aer liber, sală de gimnastică, spa și heliport, printre altele, dar nu este clar câte dintre acestea au fost finalizate.

Foto: Times of India

De la distanță, clădirea în sine pare terminată, dar la o privire mai atentă este clar că „ceva” lipsește.

Mallya, fiul fondatorului grupului United Breweries, Vittal Mallay, a fugit din India în martie 2016, în condițiile în care creditorii și autoritățile erau pe urmele sale, pe motiv că ar fi împrumutat sume mari de bani pe care nu le-a mai returnat.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Foto: Times of India

Mallya a respins acuzațiile, iar autoritățile din India au încercat să-l extrădeze din Marea Britanie. Mallya nu a ajuns niciodată să locuiască în conacul său și, dacă va fi găsit vinovat de spălare de bani, proprietatea sa va putea confiscată și vândută pentru recuperarea datoriilor.

„Potrivit legii, o condamnare va duce la confiscarea proprietăților de către guvern. Dar și dacă nu se dovedește că a spălat bani, datoria tot rămâne, iar băncile vor încerca să își recupereze banii. Se va încerca vânzarea proprietăților sale pentru recuperarea sumelor”, a declarat pentru Live Mint un reprezentant al grupului creditorilor lui Mallya.

Foto: Times of India

„Conacul din cer” a fost realizat conform contractului cu Mallya, adică doar exteriorul care poate fi văzut astăzi în imagini. Amenajarea interioară a fost o problemă mai complicată, deoarece nu era clar cine era beneficiarul de drept lucrării odată ce mogulul indian a început să aibă probleme legale.

„Se construiește doar structura exterioară a clădirii. Interiorul rămâne în așteptare, deoarece nu e clar cine este beneficiarul”, a spus un reprezentant al dezvoltatorului imobiliar.

Foto: Times of India

Este greu de spus dacă Vijay Mallya va ajunge vreodată să locuiască în „conacul din cer” sau măcar dacă se va mai întoarce vreodată în India. Totuși, în pofida faptului că zace abandonată de câțiva ani, luxoasa casă încă atrage atenția presei.

Vijay Mallya nu este singurul magnat care a dus construcțiile la un asemenea nivel. În urmă cu câțiva ani, miliardarul chinez Zhang Lin și-a construit propriul munte pe un bloc de locuințe, scoțându-i din minți pe ceilalți locatari.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Lasă un comentariu