Comoară din Epoca Bronzului a fost creată cu materiale extraterestre. Descoperirea care a uimit experții

Arheologii au descoperit recent o comoară din epoca bronzului, despre care se crede că a fost creată cu ajutorul unor materiale din spațiul cosmic și a necesitat dezvoltarea unor noi tehnologii.

Comoara, cunoscută sub numele de Comoara Villena, a fost găsită în Spania în urmă cu 60 de ani și conține 59 de sticle, boluri și piese de bijuterie realizate din aur, argint, chihlimbar și fier. Experții au descoperit acum că fierul folosit în două dintre artefacte provine dintr-un meteorit care a căzut pe Pământ în urmă cu un milion de ani.

Piesele de fier au fost descrise inițial ca fiind făcute din „metal de plumb închis” și acoperite cu oxid de fier crăpat. Prin utilizarea unei noi tehnologii, cercetătorii au reușit să confirme că fierul folosit în cele două obiecte, o brățară în formă de C și o sferă goală acoperită cu foiță de aur, era de origine extraterestră.

Legătura dintre aur și fier în aceste artefacte este semnificativă, deoarece ambele elemente dețin o valoare simbolică și socială. Se crede că obiectele reprezentau o comoară ascunsă care aparținea unei întregi comunități, mai degrabă decât unui individ.

Dezvoltarea tehnologiei pentru a lucra cu fierul de meteorit a fost un proces unic și inovator care a necesitat experimentare și curiozitate. Comorile din această descoperire din Epoca Bronzului oferă noi perspective asupra practicilor metalurgice ale vremii.

Aceste artefacte sunt cele mai vechi și primele exemple cunoscute de obiecte realizate din fier meteorit descoperite în Peninsula Iberică. Obiecte similare, cum ar fi piatra de mormânt a lui Tutankhamon, au fost descoperite în alte părți și se crede că au fost create folosind fier din același meteorit.

Nu este clar cine anume a creat aceste obiecte sau de unde provin, dar ele oferă indicii valoroase despre societățile din trecut și despre progresele tehnologice ale acestora. Descoperirea acestor obiecte evidențiază importanța inovației și a adaptării în culturile antice.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu