A comandat haine online, însă poșta i-a livrat 24.800 de pastile de Ecstasy

O femeie din Austria, care aștepta două colete cu rochii de la o companie din Olanda, s-a trezit cu o livrare neașteptată: 24.800 de pastile de Ecstasy. Femeia, în vârstă de 58 de ani, al cărei nume nu a fost dezvăluit, a crezut că tabletele de culoare violet erau „pietricele decorative”, a relatat poliția austriacă.

Soțul femeii a decis să ducă pachetul înapoi la oficiul poștal din Linz, suspectând că ar putea fi vorba de droguri. Cei de la poștă au fost la fel de uimiți. Au informat imediat serviciul antidrog al poliției.

Pilule ecstasy
Pachetul primit de femeia din Austria. Foto: Poliția austriacă

„Unul dintre pachetele primite de femeie conținea ambele rochii, iar al doilea conținea 24.800 de pastile de Ecstasy”, au declarat polițiștii austrieci într-un comunicat de presă.

Investigație internațională

Investigația polițiștilor de la serviciul antidrog a relevat că pachetul trebuia să ajungă în Scoția. Potrivit oficialilor austrieci, pachetul valora aproximativ 500.000 de euro.

Autoritățile britanice au început, și ele, ancheta în acest caz. Deocamdată, investigațiile sunt în desfășurare și încă nu a fost arestat niciun suspect.

Traficanții de droguri folosesc de mult timp serviciile poștale pentru a-și transporta marfa. În luna mai 2019, un cuplu din Austria a primit din greșeală un colet care conținea metamfetamină în valoare de 10 milioane de euro.

Această tactică este populară și peste ocean. Potrivit unui raport din 2018 al Poștei din SUA, 92% din cei 104 traficanți de droguri care-și comercializau marfa pe un website obscur preferau să trimită drogurile prin poștă.


Nu doar serviciile poștale sunt folosite pentru a transporta droguri. Unii au ales metode și mai ingenioase: Porumbelul „stupefiant”, prins cărând 178 de pastile de Ecstasy.

Ca să știi mai mult, citește „Puterea sub influența drogurilor”

Cartea urmărește relația dintre opt lideri mondiali și medicii care i-au îngrijit timp de ani de zile, ca niște „umbre” care le cunoșteau cele mai intime secrete. Vei afla ce le-au divulgat Adolf Hitler, Winston Churchill, Philippe Pétain, Francisco Franco, Benito Mussolini, John Fitzgerald Kennedy, Iosif Stalin şi Mao Zedong medicilor lor, ce boli au avut și cum au fost tratați. Cartea este o incursiune fascinantă în viața intimă a unor lideri care, din exterior, păreau invincibili.

„Puterea sub influența drogurilor” se găsește cu reducere pe eMag sau pe Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu