A comandat haine online, însă poșta i-a livrat 24.800 de pastile de Ecstasy

O femeie din Austria, care aștepta două colete cu rochii de la o companie din Olanda, s-a trezit cu o livrare neașteptată: 24.800 de pastile de Ecstasy. Femeia, în vârstă de 58 de ani, al cărei nume nu a fost dezvăluit, a crezut că tabletele de culoare violet erau „pietricele decorative”, a relatat poliția austriacă.

Soțul femeii a decis să ducă pachetul înapoi la oficiul poștal din Linz, suspectând că ar putea fi vorba de droguri. Cei de la poștă au fost la fel de uimiți. Au informat imediat serviciul antidrog al poliției.

Pilule ecstasy
Pachetul primit de femeia din Austria. Foto: Poliția austriacă

„Unul dintre pachetele primite de femeie conținea ambele rochii, iar al doilea conținea 24.800 de pastile de Ecstasy”, au declarat polițiștii austrieci într-un comunicat de presă.

Investigație internațională

Investigația polițiștilor de la serviciul antidrog a relevat că pachetul trebuia să ajungă în Scoția. Potrivit oficialilor austrieci, pachetul valora aproximativ 500.000 de euro.

Autoritățile britanice au început, și ele, ancheta în acest caz. Deocamdată, investigațiile sunt în desfășurare și încă nu a fost arestat niciun suspect.

Traficanții de droguri folosesc de mult timp serviciile poștale pentru a-și transporta marfa. În luna mai 2019, un cuplu din Austria a primit din greșeală un colet care conținea metamfetamină în valoare de 10 milioane de euro.

Această tactică este populară și peste ocean. Potrivit unui raport din 2018 al Poștei din SUA, 92% din cei 104 traficanți de droguri care-și comercializau marfa pe un website obscur preferau să trimită drogurile prin poștă.


Nu doar serviciile poștale sunt folosite pentru a transporta droguri. Unii au ales metode și mai ingenioase: Porumbelul „stupefiant”, prins cărând 178 de pastile de Ecstasy.

Ca să știi mai mult, citește cartea „Narcotice în cultura română. Istorie, religie și literatură”

Andrei Oișteanu realizează un studiu exhaustiv cu privire la descrierea experiențelor narcotice și stupefiante ale oamenilor de cultură din spațiul românesc. Un amplu studiu, deopotrivă de antropologie culturală și de istorie a mentalităților, primul de o asemenea anvergură întreprins pe terenul culturii române, unde tematica folosirii narcoticelor, un tabu până în 1990, continuă sa fie abordată în genere cu rezerve și documentarea întimpină serioase dificultăți. Narcotice în cultura română este o carte curajoasă care va modifica probabil configurația câtorva capitole din istoria literaturii române.
Cartea „Narcotice în cultura română. Istorie, religie și literatură” se găsește cu reducere pe Cartepedia, eMag sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu