Un circ din Germania a înlocuit toate animalele cu holograme 3D

Cândva, Circul Roncalli era ca orice alt circ – un loc unde oamenii se adunau pentru a urmări spectacole cu clovni și numere de trapez și pentru a se minuna la vederea creaturilor maiestuoase de pe Pământ.

Acum, însă, fondatorul circului a investit peste 450.000 de euro pentru a pune la punct această abordare, iar publicul este încântat.

Circul Roncalli
Porțiunea holografică a show-ului organizat de Circul Roncalli include acum elefanți, cai și chiar și un pește auriu uriaș. Foto: YouTube/Circus Roncalli

Potrivit Metro, circul german a decis să pună punct spectacolelor tradiționale, înlocuind animalele adevărate cu holograme 3D.

Fondat în 1976, circul itinerant este o atracție populară în Germania. La începuturi, fondatorii Bernhard Paul și Andre Heller au folosit animale reale pentru a atrage spectatorii.

Însă vremurile s-au schimbat și Paul a fost gata să se schimbe odată cu ele. Făcând o investiție de peste 450.000 de euro, Paul a pus la punct un sistem în care nu mai este nevoie de animale reale în cadrul spectacolelor.

Aceste efecte vizuale impresionante sunt obținute prin folosirea a 11 proiectoare diferite, astfel încât întreaga audiență să poată vedea aceeași reprezentare din toate unghiurile. Imaginile holografice sunt scumpe și impresionante din punct de vedere tehnic și au o anvergură enormă.

Scena pe care au loc spectacolele are lățimea de 32 de metri și adâncimea de 5 metri, permițându-le elefanților digitali să tropăie în voie. Potrivit Bored Panda, Circul Roncalli a încheiat un parteneriat cu companiile Bluebox și Optoma pentru a obține aceste efecte uimitoare.

„Folosim proiectoarele Optoma de șase ani și am avut o experiență foarte bună în ceea ce privește prețul, performanța și fiabilitatea lor. Avem nevoie de un proiector cu contrast mare, cu culori excelente pentru efectul 3D și contrastul 2.000.000:1 al ZU850 este perfect pentru acest proiect”, spune Birger Wunderlich, de la Bluebox.

În acest moment, spectacolele cu proiectoare prezintă elefanți, cai și peștișori aurii. Decizia circului de a se distanța de practica problematică de a păstra animale sălbatice în captivitate a avut drept rezultat o avalanșă de laude pentru circ pe platformele media.

Nu există planuri de a extinde spectacolul de holograme ca să cuprindă și alte animale, însă sprijinul masiv pentru această abordare umană i-ar putea determina pe proprietarii circului să dezvolte această practică.

Circul Roncalli
Circul Roncalli folosește 11 proiectoare de înaltă tehnologie pentru a obține aceste efecte, care sunt convingătoare din orice unghi le-ai privi. Foto: YouTube/Circus Roncalli

Jan Creamer, președinte al organizației Animal Defenders International, și-a oferit întregul sprijin pentru această tehnică nouă.

„Acesta este viitorul circului – un spectacol de care toată lumea se poate bucura și unde nu mai sunt folosite ființele inteligente pe post de obiecte de entertainment”, a spus Creamer.

În România, folosirea animalelor sălbatice în spectacole a fost interzisă printr-o lege din 2017. Astfel, după mai bine de o jumătate de secol de spectacole de circ, imaginile în care tigri, lei, urși, elefanți sau alte animale sălbatice sunt forțate să execute diferite acrobații pentru a distra publicul au devenit istorie.

România a fost a 25-a țară din Europa care a interzis folosirea animalelor sălbatice în circuri.

Cum adaptarea circului tradițional la sensibilitățile moderne pare a fi un proces în desfășurare, Circul Roncalli are toate șansele să fie un pionier în acest domeniu.


Acum, după ce ai văzut hologramele impresionante care atrag publicul la Circul Roncalli, citește trista poveste a lui Schlitzie, nefericitul de la circul monștrilor devenit vedetă de film.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Lasă un comentariu

>