VIDEO O firmă olandeză dresează ciorile să strângă gunoiul de pe stradă

Ciori dresate să colecteze cantitatea imensă de mucuri de țigară aruncate pe străzile orașelor – aceasta este ideea designerilor industriali olandezi Ruben van der Vleuten și Bob Spikman, care, alături de compania nou-lansată Crowbar, se numără printre finaliștii competiției Accenture Innovation Awards.

Cei doi tineri designeri au inventat o mașină inteligentă care recompensează ciorile cu hrană de fiecare dată când păsările adună gunoiul de pe stradă.

crowbar_ciori_dresate_001_redim_compressed

„Prima dată, ne-am gandit la porumbei, și ar fi fost perfect, pentru că sunt atât de mulți în orice oraș”, a explicat Ruben van der Vleuten.

Totuși, designerii au optat pentru ciori, deoarece sunt mai receptive, deosebit de inteligente și intră în contact cu oamenii relativ ușor.

De fiecare dată când aruncă un muc de țigară în mașina colectoare de gunoi, cioara va primi arahide drept recompensă și, astfel, păsările vor curăța străzile și trotuarele pentru a obține mâncare.

Ciorile sunt cunoscute pentru faptul că își transmit informații privind sursele de hrană, oportunitățile și pericolele, „educându-se” una pe cealaltă.

Astfel, prin dresarea unui mic număr de păsări adulte, toată colonia poate deprinde obișnuința de a căuta mucuri de țigară – sau alt tip de gunoi – pentru a obține hrană.

Mașinile Crowbar pot fi amplasate în orice colț al orașului, fără a avea un impact negativ asupra infrastructurii existente.

crowbar_ciori_dresate_006_redim_compressed

Aceasta este o soluție economică și o modalitate surprinzător de simplă de a curăța orașele.


În continuare, descoperă povestea uimitoare a omului care zboară cu păsările migratoare, apoi află ce înseamnă o minte sclipitoare în lumea păsărilor: cioara care face un lucru senzațional!


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
  • Din păcate, asta dovedește că oamenii pot fi mai greu “dresați” decat păsările.

  • >