VIDEO Cinci cupluri au fost biciuite de poliția religioasă pentru că s-au sărutat și s-au ținut de mâini

Sute de spectatori, inclusiv copii, au privit cum un ofițer sharia mascat a bătut infractorii cu o vergea, în timp ce aceștia se cutremurau de durere.

Cinci cupluri necăsătorite au fost bătute în public în provincia Aceh, din Indonezia, după ce au fost surprinse având „un comportament drăgăstos” – ceea ce, potrivit legii islamice din această țară, este o infracțiune.

În această regiune majoritar islamică, biciuitul sau lovitul cu bâta este o pedeapsă comună pentru mai multe infracțiuni, inclusiv pentru practicarea jocurilor de noroc, consumul de alcool și homosexualitate. Din toată Indonezia, aceasta este singura provincie care impune atât de strict legea islamică, arată NDTV.

cupluri batute cu biciul_red_compressed
Cele cinci cupluri biciuite marți au primit între 4 și 22 de lovituri. Foto: NDTV

Fiecare dintre îndrăgostiții bătuți la jumătatea lunii martie a primit între 4 și 22 de lovituri cu bâta în fața unei moschei din capitala provinciei, Banda Aceh, după ce cu toții stătuseră deja și câteva luni în închisoare.

Poliția religioasă (autoritate care aplică legea islamică în materie de moralitate) a prins cuplurile de îndrăgostiți în momente în care își arătau afecțiunea în public – sărutându-se și ținându-se de mâini. Sute de spectatori, inclusiv copii, au privit cum un ofițer sharia mascat a biciuit infractorii, în timp ce aceștia se schimonoseau de durere.

„Sperăm că în viitor nu vor mai exista astfel de cazuri, este jenant”, a spus un reprezentant al poliției credinței.

În decembrie 2018, doi bărbați prinși că făceau sex cu minore au primit, fiecare, câte 100 de lovituri de bâtă, în Aceh. Grupurile care militează pentru drepturile omului au condamnat aceste bătăi în public ca fiind o dovadă de cruzime, iar președintele Indoneziei, Joko Widodo, a cerut ca astfel de pedepse să nu mai aibă loc, însă practica este larg susținută de populația din Aceh.

Ca să știi mai mult, citește „Primele religii”

Asemenea limbilor vii care își au rădăcinile în limbile „moarte”, religiile vii își au rădăcinile în religiile dispărute sau se înscriu în continuitatea ritualurilor dintâi pe care le-au reluat, le-au reformulat, le-au încărcat cu alte sensuri, fără să le păstreze întotdeauna amintirea.

Momentele importante ale vieții – nașterea, pubertatea, moartea -, penitențele și sacrificiile, raportul dintre om, natura și animale descoperă urmele profunde lăsate de gândirea animistă în peisajul religios de astăzi. Istoricul religiilor Odon Vallet încearcă să regăsească moștenirea credințelor animiste în religiile actuale.

„Primele religii” se găsește cu reducere pe Cărturești, Elefant sau eMag.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

2 comentarii la „<mark>VIDEO</mark> Cinci cupluri au fost biciuite de poliția religioasă pentru că s-au sărutat și s-au ținut de mâini”

Lasă un comentariu