FOTO Cimitirul extravagant al mafioților din Rusia

Dacă Cimitirul de la Săpânța este supranumit „cel Vesel” grație culorilor vii, creativității și umorului care marchează locurile de îngropăciune, cum ar putea fi catalogat cimitirul mafioților din Rusia?

Situat în orașul Ekaterinburg, cimitirul mafioților – oficial, Cimitirul Șirokorecenskoe – adăpostește mii de pietre funerare ornamentate, pe care este imprimat chipul celui îngropat și, adeseori, mașina sa.

Granitul gravat cu laser conferă un aer modern figurilor care par desprinse din filmele cu mafioți ale anilor ’90. Cei îngropați sunt adeseori înfățișați în întregime, în costume elegante, înconjurați de mașini, lanțuri de aur, mâncare și soțiile sau prietenele lor.

Mafia din Ekaterinburg

cimitirul mafioților din Rusia

La fel ca multe alte orașe din Rusia, și Ekaterinburg a trecut prin lupta împotriva crimei organizate, în cadrul tranziției spre economia de piață. Însă acest oraș a devenit celebru fiindcă era locul de baștină al multora dintre cei mai periculoși mafioți și asasini plătiți din Rusia.

Cimitirul mafioților

cimitirul mafioților din Rusia
„Avea numai 29 de ani când a murit, dar avea deja o Toyota Celica!” – textul epitafului
cimitirul mafioților din Rusia
Unul dintre morminte, înaintea apariției modei gravării cu laser

Epitafurile sunt la fel de ciudate precum designul acestor morminte: „Expert la aruncarea cuțitelor” sau „Poseda abilități mortale de luptă cu pumnii”.

cimitirul mafioților din Rusia

cimitirul mafioților din Rusia

cimitirul mafioților din Rusia
Toți trei au murit în timpul comiterii aceleiași infracțiuni

Orașul Ekaterinburg a devenit centrul războaielor dintre mafioți din cauza unei grupări din oraș numite Uralmaș, după un cartier din jurul fabricii de mașini grele cu același nume.

cimitirul mafioților din Rusia

Fondată la sfârșitul anilor 1980, gruparea și-a consolidat controlul asupra mai multor întreprinderi din oraș în timpul tranziției, inclusiv asupra faimoasei fabrici de utilaje.

cimitirul mafioților din Rusia

Profiturile obținute din înșelăciuni și taxe de protecție au continuat să fie reinvestite într-o serie de afaceri legitime, extinzând astfel acoperirea grupului.

cimitirul mafioților din Rusia

În anii 1990, gruparea Uralmaș a început să fie măcinată de conflicte interne și, de asemenea, a intrat în război cu organizația rivală, Central. Au rezultat foarte multe victime, care au sfârșit mai ales în cimitirul Șirokorecenskoe.

cimitirul mafioților din Rusia

Pietrele lor de mormânt au fost decorate în modul cel mai extravagant, purtând imagini ale decedaților îmbrăcați în stilul clasic al gangsterilor din anii 1990.

cimitirul mafioților din Rusia

Până la sfârșitul primului deceniu de după căderea comunismului, mulți lideri mafioți rămași în viață și în libertate au intrat în legalitate cu afacerile și chiar au format partide politice.

cimitirul mafioților din Rusia

Acești foști membri ai găștilor de mafioți dețin acum mall-uri comerciale, hoteluri și baruri din Ekaterinburg. Cu toate acestea, unii sunt încă implicați în activități infracționale.

cimitirul mafioților din Rusia

Conform unor estimări, 30% din economia Rusiei este încă pe mâinile gangsterilor.

Ca să știi mai mult, citește cartea „Mafia (Mafiile). Pe urmele societăților criminale”

Organizațiile mafiote sunt fascinante, captivante, seducătoare, dar cine sunt ele cu adevarat și de ce sunt capabile? Această carte sparge legea tăcerii. De la Yakuza la cartelurile sud-americane, de la Cosa Nostra la clanurile din Orientul Mijlociu, de la prohibiție la personalitatea lui Pablo Escobar, cartea face o incursiune în istorie și un tur al lumii pentru a descrie evenimentele și pentru a ne ajuta să înțelegem cum funcționează organizațiile criminale.

Comandă „Mafia (Mafiile). Pe urmele societăților criminale” pe eMag sau pe Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
  • Saftoiu Ilie spune:

    Nu sunt mafioti ci membrii deep state de diferite rituri reactivate de Gorbaciov ajutat de Trilaterala si Papa Ioan Paul II

  • >