10 curiozități despre Chuck Norris, de la blugi, la jocuri video

În 2005, internetul l-a desemnat pe Chuck Norris ca fiind cel mai puternic om din lume, o figură divină a cărei bărbăție și forță face ca totul să fie posibil.

Următoarele curiozități au fost gândite profitând de natura ironică a nenumăratelor glume cu Chuck Norris. Așadar, iată câteva adevăruri care stau la baza imaginii acestui personaj teribil.

Chuck Norris
Chuck Norris. Foto: Getty Images

1. Numele lui adevărat nu este Chuch Norris. Multă lume crede că prenumele adevărat al actorului este Charles sau ceva similar, pentru că Chuck sună a prescurtare sau a nume de alint.

De fapt, numele întreg al expertului în arte marțiale (născut pe 10 martie 1940) este Carlos Ray Norris.

2. Chuck Norris este neînvins din 1968. O mare parte din imaginea lui Norris se bazează pe faptul că nu a pierdut o luptă oficială de peste o jumătate de secol.

Deși a pierdut toate cele zece meciuri pe care le-a susținut înainte de 1968, Norris deține recordul de 168 de victorii, 10 înfrângeri și două remize.

Chuck Norris a inventat un stil de arte marțiale

3. Tradusă prin „Calea Universală”, Chun Kuk Do este un stil de arte marțiale coreean hibrid, brevetat de însuși Chuck Norris, care a lucrat pentru Forțele Aeriene Coreene.

Chuck Norris
Chuck Norris (stânga) și Steve McQueen. Foto: Getty Images

Este un stil bazat pe karate, care a fost influențat de Tang Soo Do, o metodă de luptă coreeană tradițională care a fost implementată în cadrul antrenamentelor armatei.

4. Norris a intrat în industria filmului cu ajutorul actorului Steve McQueen. Înainte să-și facă o carieră în cinematografie, Norris a fost instructor de karate și a antrenat mai multe celebrități în timpul modei artelor marțiale care a ajuns la Hollywood odată cu Bruce Lee.

Lee și Norris au devenit prieteni în 1968, în timpul competiției pentru titlul mondial, iar această legătură l-a ajutat pe Norris să avanseze în lumea filmului. Chuck Norris are gradul de maestru în mai multe stiluri de arte marțiale.

Chuck Norris
Secvență din filmul „The Delta Force” (1986). Foto: Wikimedia

Însă doar după ce a început să-l antreneze pe starul de succes Steve McQueen (care l-a încurajat pe Norris să se dedice actoriei), a reușit să primească primul său rol în filmul lui Dean Martin, „The Wrecking Crew”.

5. Tăcerea este un semn rău dacă te afli în preajma lui Norris. Până în 1985, Chuck Norris își câștigase titlul de supererou macho american cu filmul „Code of Silence”.

Titlul este probabil accidental, însă Norris a subliniat rolul tăcerii în instrucțiunile sale legate de Chun Kuk Do:

„Dacă nu am nimic bun de spus despre o persoană, nu spun nimic.” – Chuck Norris

Prin urmare, dacă te vei afla vreodată în prezența sa, asigură-te că nu este prea tăcut…

6. Iată o mișcare de marketing strălucită: a realizat o reclamă și a fost purtător de cuvânt pentru un joc. În 2011, Norris a apărut într-o reclamă pentru jocul „World of Warcraft”, care conține un personaj inspirat de Norris și care își croiește cu ușurință drum printre dușmani.

De atunci, actorul a avut mai multe apariții în calitate de purtător de cuvânt pentru acest joc și se pare că s-a delectat jucându-se în mai multe ocazii. De asemenea, există mai multe jocuri video în care personajul principal este Norris (iată un exemplu).

7. Chuck Norris a fost primul occidental din istorie mare maestru Taekwondo. Fiind un promotor pasionat al artelor marțiale din Orientul Îndepărtat, Norris mai deține alte câteva centuri negre în karate, în stilurile Tang Soo Do, Judo, precum și jiu-jitsu brazilian.

Chuck Norris
Chuck Norris în 2015. Foto: Wikimedia

A câștigat respectul multor maeștri asiatici, cel mai notabil dintre ei fiind Bruce Lee, la a cărui înmormântare Chuck Norris a fost unul dintre cei care au dus pe umeri sicriul, alături de McQueen.

8. Chuck Norris a fost numit ranger onorific. Cum cariera sa se baza pe interpretarea unor roluri de figuri militare și oameni ai legii, a primit aceste titluri în 2007 și 2010.

Este foarte respectat de aceste instituții americane.

9. Când nu poartă un kimono, Chuck Norris preferă blugii. Astfel, nu este surprinzător că deține propriul brand de blugi. Numiți „blugi de acțiune”, sunt proiectați și testați pentru a rezista la celebra lovitură cu piciorul a lui Norris.

10. Norris este și autorul unui best-seller. După ce a devenit o figură de succes a culturii populare, Norris a scris despre viața lui cu mult succes.

De obicei, cărțile lui abordează subiecte precum artele marțiale, antrenamentele, filosofia, politica, religia creștină, romanele occidentale și propria biografie.

Printre titluri se numără „Secretul forței interioare: Povestea mea”, publicată în 1988 și cel de-al doilea best-seller, „Patriotism cu centura neagră: Cum să redeșteptăm America”, apărută în 2008.

Chuck Norris în Irak, 2006. Foto: Wikimedia

În continuare, află de ce experții în arte marțiale nu își rup oasele când sparg cărămizi, apoi citește despre viața secretă a lui Walt Disney ca informator al FBI.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Un comentariu la „10 curiozități despre Chuck Norris, de la blugi, la jocuri video”

Lasă un comentariu