O companie japoneză de căi ferate face bani vânzând conserve cu pietre

Din cauza scăderii numărului de turiști, o companie de căi ferate din Japonia încearcă să evite falimentul vânzând conserve cu pietre adunate de pe șine.

Fondată în 1923, compania Choshi Electric, care operează o rută în prefectura Chiba, a trecut prin mai multe momente dificile în istoria sa de 97 de ani. Dar situația nu a fost niciodată atât de gravă ca acum.

Captura YouTube
Foto: Captură YouTube / Choshi Electric

Compania se bazează pe turism pentru a-și finanța operațiunile, însă din cauza pandemiei de coronavirus afacerile au scăzut considerabil. Astfel, conducerea a fost nevoită să găsească alternative pentru a genera venituri.

O conservă costă 13 euro

Printre măsurile luate de companie s-au numărat înființarea unui canal de YouTube și vânzarea de conserve cu pietre provenind de pe liniile ferate. Ambele s-au dovedit neașteptat de eficiente.

Canalul de YouTube al Choshi Electric există de peste patru ani, dar a atras atenția doar recent, după ce conducerea a decis să folosească situația gravă a companiei pentru a crea conținut umoristic.

Totul a început cu un clip în care compania anunța apariția unui produs nou în magazinul online: conserve cu pietre de pe calea ferată.

Prezentate de o angajată sub ochii atenți ai directorului, pietrele pot fi folosite ca prespapier sau pot fi colecționate de pasionații de trenuri.

Conservele au devenit deja cel mai bine vândut obiect din magazinul online. O bucată costă 1.650 de yeni (13.07 euro).

Potrivit prezentării produsului, pietrele sunt colectate de pe marginea liniilor ferate operate de Choshi Electric și sunt spălate și ceruite înainte de ambalare. Numărul de pietre dintr-o conservă variază în funcție de dimensiunea pietrelor.


În continuare, descoperă Cum să faci bani din nimic: 7 invenții inutile care și-au îmbogățit creatorii.

Ca să știi mai mult, citește „Cum sa trăiești în stil japonez”

„Cum să trăiești în stil japonez” ne aduce mai aproape o lume care a fascinat și continuă să fascineze prin farmecul ei – Japonia, Ţara Soarelui Răsare. Yutaka Yazawa îmbină cu măiestrie însemnările personale cu informațiile bine documentate, reușind să ne cucerească încă de la primele pagini. Trecem astfel cu ușurință de la prezentarea geografică la cea istorică, de la filozofie și cultură la arta culinară japoneză. Descoperim cum se poate trăi în armonie cu ceilalți într-o metropolă precum Tokyo, dar aflăm mai multe și despre respectul pentru natură, despre ikigai, shinrin-yoku, viaţa de familie, vacanțe și sărbători. Toate acestea sunt un bun prilej de a observa tradițiile japoneze, felul în care au înflorit secole de-a rândul alături de practicile moderne sau cum s-au schimbat odată cu pătrunderea culturii occidentale.

„Cum sa trăiești în stil japonez” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu