Simon Bramhall, chirurgul care își marca inițialele numelui pe ficatul pacienților

Simon Bramhall, un chirurg britanic care și-a însemnat inițialele numelui pe ficatul pacienților, a fost radiat din registrul medicilor din Marea Britanie, potrivit BBC News.

Conform Consiliului Medical General din Marea Britanie, acest lucru înseamnă că nu mai poate lucra ca medic în Regatul Unit.

Beneficiarii transplanturilor de ficat efectuate de Bramhall au primit organe „ștanțate” cu numele chirurgului. Foto: Wikimedia

Cele două situații în care medicul și-a scris inițialele pe ficatul pacientului au avut loc în februarie și august 2013, iar Bramhall a primit două condamnări pentru agresiune în decembrie 2017, potrivit documentelor de la tribunalul specializat în judecarea cazurilor de malpraxis.

Acesta a folosit un cauter cu fascicul de argon, un dispozitiv utilizat în mod obișnuit în intervenții chirurgicale, pentru a-și scrie inițialele numelui pe ficatul transplantat al pacientului, la sfârșitul fiecărei operații.

Inițialele marcate au fost descoperite abia atunci când unul dintre transplanturi a eșuat și un alt medic a efectuat o operație asupra pacientului respectiv. Acesta din urmă a dezvoltat probleme psihice din cauza acoperirii mediatice și a traumei provocate de incident, potrivit documentelor depuse la tribunal.

Simon Bramhall nu mai poate practica medicina. Foto: Reuters

După ce a pledat vinovat la ambele capete de acuzare pentru agresiune, doctorul Bramhall a fost condamnat la muncă în folosul comunității și la plata unei amenzi de 10.000 de lire sterline.

Bramhall a primit mai multe distincții de-a lungul anilor. A fost chirurg consultant și conferențiar la University Hospitals Birmingham NHS Foundation Trust, director adjunct al diviziei de medicină de la Queen Elizabeth Hospital și membru al Colegiului Regal al Chirurgilor.

În decembrie 2020, tribunalul a decis să îi suspende dreptul de practică pentru cinci luni, invocând „aroganța profesională de o asemenea amploare, încât a deviat spre un comportament criminal”.

Cazul său a fost revizuit în ianuarie 2022, când Consiliul Medical General i-a suspendat din nou dreptul de a practica medicina și a cerut să fie radiat din registrul medical.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu