Chinezul care a trăit timp de un an cu o lingură în esofag

Chinezul care a trăit timp de un an cu o lingură în esofag FEATURED_compressed

Un bărbat din China a trăit timp de un an având o lingură blocată în esofag. În mod surprinzător, ustensila înghițită pe jumătate nu l-a deranjat prea mult.

Bărbatul – identificat drept „pacientul Zhang” – a înghițit lingura în urma unui pariu cu prietenii, în 2017, iar aceasta s-a blocat în tubul îngust care face legătura între cavitatea bucală și stomac, au afirmat într-o declarație de presă reprezentanții Spitalului General Xinjiang Meikuang.

Timp de un an, bărbatul din China și-a văzut de treburi având o lingură înfiptă în gâtlej

Au trecut luni de zile, însă disconfortul nu a fost suficient de mare pentru ca bărbatul să caute îngrijire medicală. Lucrurile s-au schimbat în urmă cu o lună, când a început să aibă dureri și să respire cu dificultate, după ce a fost lovit în piept.

Trei doctori au participat la operațiunea de îndepărtare a lingurii, pe 22 octombrie. Două ore mai târziu, lingura – care măsura aproximativ 20 de centimetri – a „văzut” lumina zilei pentru prima dată după un an, au relatat oficialii spitalului.

Când Zhang a ajuns la spital, se ținea de piept și părea să aibă dureri mari, a relatat doctorul Yiu Xiwu, directorul Departamentului de Otolaringologie al spitalului.

Examinarea a arătat că „în partea de sus a faringelui, spre esofag” se afla un corp metalic străin, iar când doctorii au introdus un endoscop (un tub lung și subțire cu o cameră de filmat atașată) în gâtul bărbatului, au dat peste lingura acoperită de mucus.

Lingura a fost recuperată după o procedură care a durat mai mult de două ore

„Am fost foarte surprins. Nu am mai avut un asemenea pacient”, a spus doctorul Xiwu.

Doctorii au afirmat că obiectul putea pune în periol viața omului, dacă nu era îndepărtat imediat. Au extras lingura folosind o pereche de forcepsuri, potrivit reprezentanților spitalului.

Oamenii înghit adeseori lucruri pe care n-ar trebui să le înghită, cum ar fi brichete, dinți (naturali sau falși) și jucării. Exemple precum acestea – alături de lingura buclucașă – pot să fie rezultatul unor accidente sau al unor decizii personale nebunești.

Însă uneori oamenii înghit în mod repetat obiecte care le-ar putea dăuna. În 2016, un bărbat de 42 de ani a înghițit intenționat 40 de bricege – unele cu lama scoasă și altele cu lama retrasă – de-a lungul unui interval de două luni, susținând că a făcut așa ceva fiindcă i-a plăcut „gustul cuțitelor”.


Iar acum, citește despre cazul bărbatului căruia doctorii i-au atașat mâna de picior, pentru a o menține „vie”.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu