China va trimite astronauți pe Lună până în 2030, spune un cercetător

Fără îndoială, China va trimite astronauți pe Lună în următorii șapte ani, potrivit unui important om de știință chinez.

„Până în 2030, poporul chinez va putea cu siguranță să pună piciorul pe Lună. Nici nu încape îndoială”, a declarat Wu Weiren, proiectant-șef al programului chinez de explorare a Lunii, la televiziunea de stat CCTV pe 18 aprilie, înaintea „zilei naționale a spațiului” pe care țara a serbat-o pe 24 aprilie.

China va trimite astronauți pe Lună și lucrează deja la hardware-ul necesar pentru acest lucru. Țara dezvoltă o rachetă de ultimă generație pentru a lansa o navă spațială cu echipaj, în timp ce se lucrează la o sondă de aselenizare.

China va trimite astronauți pe Lună până la finalul deceniului?

Noua rachetă este programată pentru un zbor de testare în 2027, în timp ce noua navă spațială a efectuat deja o misiune fără echipaj, potrivit Space.com.

Wu Yansheng, președintele China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC), principalul contractor spațial al țării, a prezentat o secvență animată la începutul acestui an, descriind cum ar putea arăta viitoarea aselenizare a echipajului chinez.

Misiunea la care se referă Wu Weiren ar permite o ședere pe termen scurt pe suprafața Lunii. Dar China se gândește și la construirea unei baze permanente, cunoscută sub numele de Stația Internațională de Cercetare Lunară, care este planificată să fie construită în anii 2030.

Primii pași pentru acest proiect ambițios includ misiuni robotizate la polul sud al Lunii pentru a testa tehnologia de imprimare 3D pentru a crea cărămizi din regolit.

„Pentru a vedea dacă putem să construim o casă, să facem cărămizi și să avem acces la servicii de comunicații pe Lună, se așteaptă ca acestea să fie verificate prin experimentele Chang’e 8, care vor oferi o garanție pentru explorarea științifică Lunară la scară largă în viitor”, a spus Wu, referindu-se la o misiune robotică programată să fie lansată în 2028.

Ce parteneri ar putea avea China?

China caută, de asemenea, parteneri pentru această misiune, la fel cum Statele Unite atrag sprijin pentru programul Artemis.

„Stația Internațională de Cercetare Lunară construită de China este deschisă (pentru partenerii internaționali). Salutăm participarea țărilor dezvoltate precum Statele Unite și țările europene. Sperăm, de asemenea, că țările BRICS și unele țări africane în curs de dezvoltare ni se vor alătura”, a spus Wu. (BRICS este prescurtarea pentru Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud.)

„Am propus o inițiativă pentru ca toți să semneze contracte sau acorduri strategice de intenție”, a încheiat el.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu