VIDEO Noul an școlar: Copiii de la o grădiniță din China, întâmpinați cu un dans la bară

Începutul de an școlar este plin de peripeții și în alte țări, nu doar în România. Spre exemplu, în China, directoarea unei grădinițe din orașul Shenzen, din sudul Chinei, a fost demisă după ce le-a urat copiilor „bun venit” într-un mod absurd.

Părinții care au participat la ceremonia de deschidere a anului școlar alături de copiii lor au rămas uluiți când au văzut cum sunt așteptați micuții.

În locul clasicelor discursuri, copiii au fost întâmpinați de o femeie îmbrăcată sumar. În scurt timp, tânăra a început să danseze languros la bară.

O ceremonie neobișnuită

gradinita_china_01

Filmările realizate în timpul evenimentului îi arată pe copii privind impasibil, în timp ce dansatoarea se învârte și se lasă pe podea, fluturându-și părul lung.

La spectacol au asistat aproximativ 500 de copii, cu vârste între trei și șase ani, precum și 100 de părinți. Printre aceștia s-a numărat și jurnalistul american Michael Standaert, ai cărui copii frecventează unitatea de învățământ.

Acesta spune că acum dorește să-și retragă copiii de la grădiniță și să-și recupereze taxele de școlarizare. Mai mult, el este nemulțumit de activitățile la care participă copiii la grădinița respectivă.

„Înainte de vacanța de vară, copiii au participat, timp de zece zile, la activități de tip militar, în cadrul cărora au fost expuse și mitraliere și mortiere. Apoi, când s-au întors din vacanță, au fost întâmpinați cu un număr de dans la bară”, a povestit Standaert pe Twitter.

Directoarea demisă se apără

Scandalizați, părinții au depus mai multe plângeri la biroul de educație al districtului Bao’an. Autoritățile s-au simțit obligate să o demită pe directoare, după ce clipul video a devenit viral pe platformele sociale.

Directoarea se apără și spune că intenția ei a fost de a le arăta copiilor un stil de dans.

„Copiii sunt simpli, ei nu văd lucrurile atât de complicat. Ei cred că este uimitor că o persoană poate să facă astfel de exerciții folosind o bară”, a afirmat directoarea Lai Rong, conform New York Times.

Ea a mai spus că intențiile ei au fost prost înțelese.

„Întreaga mea carieră în educație a fost distrusă de acest eveniment, de doar cinci minute de spectacol”, a precizat ea.

Ca să știi mai mult, citește „China în zece cuvinte”

Scriitorul chinez Yu Hua ne oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen și boom-ul economic din zilele noastre. Pentru cititorul străin, volumul de față este o șansă unică de a înțelege acest colos misterios.

„China în zece cuvinte” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu