Cercetătorii au creat murele fără semințe folosind metoda CRISPR

Pairwise, o companie americană de ultimă oră în domeniul inovațiilor genetice pentru alimentație și agricultură, a făcut o descoperire importantă în crearea de mure fără semințe.

Murele sunt recunoscute de mult timp pentru beneficiile lor pentru sănătate, cum ar fi ajutarea digestiei, stabilizarea nivelului de zahăr, reducerea inflamațiilor, îmbunătățirea funcției cerebrale și prevenirea anumitor boli, cum ar fi problemele cardiovasculare și cancerul.

Cu toate acestea, în ciuda atributelor lor pozitive, peste 30% dintre consumatorii care cumpără fructe de pădure evită murele din cauza semințelor și a spinilor, care le pot face dificil de mâncat.

Pentru a depăși acest obstacol, Pairwise a exploatat puterea tehnologiei CRISPR, care permite oamenilor de știință să modifice cu precizie ADN-ul organismelor vii. CRISPR, derivat dintr-un sistem natural de editare a genomului din bacterii, utilizează ARN și proteine Cas pentru a se proteja împotriva amenințărilor virale.

Prin valorificarea CRISPR prin intermediul platformei lor Fulcrum, Pairwise a dezvoltat mure fără semințe adaptate pentru a satisface preferințele consumatorilor pentru o experiență alimentară mai plăcută.

Haven Baker, cofondator și director de afaceri la Pairwise, a subliniat că valorificarea CRISPR le-a permis să creeze mure fără spini și compacte, fără a compromite gustul sau calitatea.

Entuziasmat de avansarea acestor mure în următoarea etapă de dezvoltare, Baker a subliniat angajamentul de a mări producția pentru o eventuală disponibilitate publică în următorii ani.

Misiunea Pairwise este de a revoluționa agricultura prin oferirea de opțiuni alimentare mai sănătoase, de înaltă calitate, care sunt nutritive, delicioase și convenabile pentru consumatori.

Sub conducerea lui Tom Adams, cofondator și director executiv al Pairwise, compania își propune să crească consumul de fructe și legume prin oferirea de opțiuni alimentare inovatoare și gustoase.

Aceștia își valorifică înțelegerea profundă a geneticii plantelor, alături de un proces simplificat împuternicit de tehnologia CRISPR, pentru a introduce o nouă eră a inovației agricole. Murele fără semințe prezintă o dulceață constantă pe tot parcursul anului și caracteristici de transport durabile.

Baker a subliniat faptul că trăsăturile de lipsă de spini și dimensiunea compactă a plantei contribuie la un sistem alimentar sustenabil prin minimizarea risipei de alimente și îmbunătățirea perspectivelor economice ale cultivatorilor.

Privind în viitor, Pairwise avansează cu testele pe teren pentru a spori eficiența și productivitatea recoltării, sprijinind astfel profitabilitatea cultivatorilor. Dezvoltarea acestor mure fără semințe reprezintă un pas important pentru a oferi consumatorilor o opțiune de fructe nutritive, delicioase și fără probleme.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu