Celebra navă a lui Ernest Shackleton a fost descoperită. Unde s-a ascuns epava Quest până acum

Nava recent descoperită, care a aparținut celebrului explorator Ernest Shackleton, a stârnit interesul istoricilor și cercetătorilor. Denumită „Quest”, această navă a jucat un rol cheie în ultima călătorie a lui Shackleton înainte de a muri.

Nava a fost localizată în largul coastelor din Newfoundland și Labrador, aflându-se la o adâncime de 390 de metri. Ernest Shackleton, cunoscut pentru expedițiile sale polare îndrăznețe, și-a găsit sfârșitul nefericit pe „Quest” din cauza unui atac de cord în timp ce era ancorat în largul insulei Georgia de Sud în 1922.

În ciuda acestui eveniment tragic, Quest și-a continuat misiunile până când s-a scufundat în cele din urmă în 1962. Nava a căpătat o importanță istorică datorită legăturii sale cu Shackleton și a implicării sale în diverse expediții și operațiuni de salvare.

Descoperirea epavei navei Quest a fost posibilă datorită tehnologiei sonar, confirmând identitatea acesteia pe baza înregistrărilor istorice și a caracteristicilor fizice. Nava a fost găsită intactă, așezată în poziție verticală pe chila sa, cu unul dintre catarge rupt și așezat pe fundul mării.

Vestea acestei descoperiri marchează o etapă importantă în moștenirea continuă a lui Sir Ernest Shackleton, un explorator neînfricat ale cărui expediții au lăsat un impact de durată asupra explorării polare. Sunt planificate alte expediții pentru a documenta epava și pentru a afla mai multe despre locul de odihnă final al navei Quest.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu