Arta de a arunca bani pe fereastră – Cele mai scumpe lucruri inutile

De ce să ajutăm un copil care moare de foame, dacă putem cheltui o jumătate de milion de dolari ca să cumpărăm o cutie cu bomboane de ciocolată sau un telefon mobil pentru 1.3 milioane? Unii oameni bogați par să gândească așa.

În acest articol îți prezentăm zece dintre cele mai scumpe lucruri inutile din lume, care, în mod ciudat, sunt la mare căutare.

Cea mai scumpă cutie cu dulciuri

cele mai scumpe lucruri din lume

Cutia cu dulciuri Le Chocolat include capodoperele de ciocolată selectate de la cei mai buni fabricanți ai lumii. Ea este, de asemenea, un set de bijuterii de lux, făcute din briliante naturale albastre și galbene, smaralde și safire de la compania Simons Jewelers.

Este un dar neprețuit al cărui preț ajunge la un milion și jumătate de dolari, fiind unul dintre cele mai scumpe lucruri lipsite de vreo finalitate practică.

Cel mai scump telefon mobil

cele mai scumpe lucruri din lume

Smartphone-ul Diamond Crypto al designerului Peter Aloisson este făcut din platină și aur roz. Este acoperit cu mai mult de 80 de briliante.

Sunt 50 de briliante pe fiecare parte a telefonului (inclusiv zece briliante albastre), iar butonul de navigare este înconjurat de 28 de briliante. Bara de navigare este, de asemenea, făcută dintr-un briliant de câteva carate.

Acest telefon a fost unul dintre cele mai scumpe lucruri de pe piață. Pentru prețul de 1.3 milioane de dolari, nu putem decât să sperăm că funcționează corespunzător.

Cea mai scumpă jucărie Hello Kitty

cele mai scumpe lucruri din lume

De ce nu i-ar plăcea cuiva personajul de desene animate japoneze Hello Kitty? Acum îți poți face pe plac cu o pisică de platină de 3.8 centimetri în lățime și 5.6 centimetri în înălțime, care cântărește 590 de grame.

Micuța figurină Hello Kitty este decorată cu pietre prețioase – briliante, rubine, safire roz, ametist și topazuri albastre. Pentru această frumusețe va trebui să plătești nici mai mult, nici mai puțin de 163.000 de dolari.

Singura copie a fost vândută în decembrie 2006, în centrul comercial Mitsukoshi din Tokyo.

Cea mai scumpă pizza

cele mai scumpe lucruri din lume

Uneori, alimentele se regăsesc printre cele mai scumpe lucruri de pe planetă. Cea mai scumpă pizza din lume a fost vândută la pizzeria Nino’s Bellissima Pizza, din New York.

Umplutura era alcătuită din cremă de pește, arpagic, patru feluri diferite de caviar Petrossian, coadă de homar de Atlantic tăiată subțire, caviar de somon și puțin wasabi, pentru a suplimenta aroma.

Pizza era suficient de mare pentru opt persoane. A costat „doar” 125 de dolari felia!

Cea mai scumpă poșetă

cele mai scumpe lucruri din lume

Compania de design Ginza Tanaka a prezentat această poșetă din briliante și platină la un show de modă din Tokyo. Poșeta era făcută din platină pură și decorată cu 2.182 de briliante de 208 carate în total. Prețul poșetei este de 1.630.000 de dolari.

Cea mai scumpă tequila din lume

cele mai scumpe lucruri din lume

Îți poți imagina că cheltuiești 225.000 de dolari pe alcool? Compania Tequila Ley.925 a vândut o sticlă de tequila făcută din platină și aur alb unui colecționar privat din Ciudad de Mexico, la prețul de 225.000 de dolari.

Băutura era făcută 100% din suc albastru de agave și a rezistat timp de șase ani. Compania a intrat în Cartea Recordurilor pentru scoaterea la vânzare a celei mai scumpe sticle de alcool din lume.

Dacă nu îți poți permite sticla de platină, s-ar putea să ai destule fonduri pentru sticla de aur și platină, care costă 150.000 de dolari, sau măcar pentru o tequila de argint și aur, la prețul de 25.000 de dolari.

Cea mai scumpă minge de cricket

cele mai scumpe lucruri din lume

Această minge de cricket, decorată cu diamante, le-a fost oferită celor mai buni jucători ai Cupei Mondiale de Cricket din 2007. Fiecare minge a fost decorată cu 5.728 diamante care valorau în jur de 68.500 dolari.

Cel mai scump televizor

cele mai scumpe lucruri din lume

Da, în loc să-ți iei o casă nouă, câteva mașini, sau să hrănești două sute de oameni care mor de foame, ia-ți televizorul acesta. Televizorul LCD Yalos Diamond te va costa 130.000 de dolari, dar cu siguranță merită.

El este acoperit cu aur alb și decorat cu briliante de 20 de carate. Ce altceva îți mai trebuie ca să fii fericit?

Un pliculeț de ceai, printre cele mai scumpe lucruri din lume

cele mai scumpe lucruri din lume

PG Tips este o companie britanică de fabricare a ceaiului. Compania de bijuterii Boodles a făcut această pungă de ceai în onoarea aniversării a 75 de ani de către PG Tips.

Era făcută de mână și decorată cu 280 de diamante, ceea ce justifică prețul de 14.000 de dolari. Ei bine, toți știam că britanicii iau în serios băutura lor preferată, dar nici chiar așa!

Cea mai scumpă jucărie

cele mai scumpe lucruri din lume

Compania japoneză de bijuterii Ginza Tanaka și fabricantul de jucării Bandai Co. a prezentat lumii această minusculă versiune a robotului preferat al Japoniei – Gandam. Gandam este protagonistul celor mai longevive și populare desene animate din Japonia.

Figurina, care cântărește 1400 de grame și are o înălțime de 13 centimetri, este făcută din platină pură și costă 41.468 de dolari pentru cei interesați.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Un comentariu la „Arta de a arunca bani pe fereastră – Cele mai scumpe lucruri inutile”

  1. Vă mulțumesc pentru informare. Voi rămâneți aceiași oameni pasionați și frumoși. Cât despre ei . . . sunt expresia clară a lumii rătăcite în care trăim. E ca în Parlamentul României: spune-mi cât de corupt ești ca să-ți spun ce lege absurdă vei vota.

    Răspunde

Lasă un comentariu