Cele mai înfricoșătoare descoperiri făcute din greșeală

Din când în când, rutina zilnică a știrilor banale este întreruptă de descoperiri macabre, artefacte inexplicabile și fenomene de neînțeles, care ne întăresc convingerea că Pământul ascunde foarte multe secrete.

Chiar dacă ne place să credem că odată cu trecerea timpului devenim mai înțelepți, reciproca este la fel de valabilă: unele descoperiri ne amintesc că încă mai avem enorm de învățat despre propriul nostru trecut.

În acest articol, îți prezentăm șase descoperiri fascinante, unele înfricoșătoare, care ne arată că lumea este un loc care geme de surprize nebănuite, care încă așteaptă să fie descoperite.

1. 51 de vikingi decapitați

Descoperiri - vikingi
Foto: pinterest.com / Oxford Archaeology

O groapă comună, care conținea rămășițele a 51 de vikingi decapitați, a fost descoperită în 2009, lângă un orășel din Anglia. Testele au confirmat că, înainte de a fi uciși, vikingii fuseseră dezbrăcați de haine.

Nu este clar cine au fost acești oameni sau dacă au căzut în vreo bătălie. Analizele dinților demonstrează că trupurile au fost ale unor vikingi din diferite părți ale Scandinaviei.

Cel mai probabil, cei 51 de vikingi fuseseră capturați de britanici, care au decis în cele din urmă să îi ucidă prin decapitare.

2. O fosilă bizară de pasăre

Descopeiri - pasare
Foto: theepochtimes.com

În imaginea de mai sus se află piciorul unei păsări preistorice, denumită Moa. Fosila a fost descoperită într-o peșteră din Noua Zeelandă. Pasărea avea înălțimea unui om și cântărea aproximativ 30 de kilograme.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

3. Lacul toxic apărut din senin

Descoperiri - lac
Foto: amusingplanet.com

În 2014, în deșertul tunisian a apărut, din senin, un lac. Întinderea de apă a fost descoperită de păstori, iar sute de localnici s-au adunat pentru a vedea minunea cu ochii lor. Lacul de culoare turcoaz a fost botezat Lac de Gafsa.

Cercetătorii cred că apa este contaminată cu substanțe toxice sau poate chiar radioactive, dat fiind că a apărut într-o zonă minieră.

4. Sarcofagul egiptean din sufrageria unei pensionare britanice

Descoperiri - sarcofag egiptean
Foto: dailymail.co.uk

Tot în 2014, un sarcofag vechi de 3.000 de ani a fost descoperit în sufrageria unei pensionare britanice care se mutase recent la azil.

Descoperirea a fost făcută de specialiștii care veniseră să evalueze casa. Sarcofagul provenit din Egiptul Antic avea 1,8 metri, avea interiorul inscripționat cu hieroglife, iar în el fusese depusă mumia unei femei.

5. Descoperiri montane – Otzi, omul ghețurilor

Descoperiri - Otzi
Foto: dailymail.co.uk / Reuters

Pe 19 septembrie 1991, doi germani aflați în excursie în Alpi au observat ceva ciudat în zăpadă. Intrigați, s-au apropiat și și-au dat seama că este vorba de un cadavru.

Deși inițial au crezut că este vorba de rămășițele unui alpinist, cei doi au aflat mai târziu că au făcut o descoperire epocală: cea mai veche și mai bine păstrată mumie din lume. Omul, botezat Otzi, a trăit acum peste 5.000 de ani (aici și aici poți citi pe larg întreaga poveste).

6. Un cimitir de animale

Descoperiri - animale
Foto: newsroom.unl.edu

Sute de schelete de animale preistorice, acoperite de un strat de cenușă vulcanică, au fost descoperite într-un câmp din statul american Nebraska.

Datorită unei erupții vulcanice de acum 10-12 milioane de ani, fosilele de mamifere s-au conservat perfect, exact ca o fotografie fidelă a faunei de la acea vreme.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Lasă un comentariu