Operele de artă ale naturii: 10 cele mai frumoase peșteri marine din lume

Peșterile au fascinat dintotdeauna oamenii, de la cei primitivi, care-și făceau din ele adăpost, până la exploratorii și aventurierii din zilele noastre. În lume există zeci de mii de peșteri, dar o fascinație deosebită exercită asupra noastră peșterile marine.

Situate între faleze înalte, acestea înghit apa și o lasă să modeleze formațiunile stâncoase. O vizită la o peșteră marină este un eveniment care îți va oferi priveliști pe care nu le vezi în fiecare zi.

În acest articol îți prezentăm cele mai frumoase zece peșteri marine din lume. Astfel, le vei putea alege pe cele pe care vrei să le adaugi pe lista ta de obiective turistice de neratat.

Aceste peșteri marine s-au format de-a lungul a mii de ani și stau mărturie frumuseților pe care le creează natura și timpul.

1

Peștera lui Fingal - Insula Staffa, Scoția

Pesteri marine - Fingal
Foto: Pinterest

Iată primul loc de pe lista noastră cu peșteri marine. Această cavernă are înălțimea de 21 de metri și coboară până la 64 de metri adâncime. Este diferită de orice altă priveliște pe care ai să o vezi vreodată.

Peștera lui Fingal se află pe insula nelocuită Staffa, de pe coasta Scoției, și este compusă din mii de stâlpi hexagonali din bazalt, care s-au unit.

Frumusețea acestei peșteri și tiparul magnific pe care i l-a dat natura îi impresionează pe toți cei care o vizitează. Printre aceștia s-au numărat și membrii trupei Pink Floyd, care o și menționează într-unul dintre cântecele lor.

2

Peșterile de marmură - Aesan, Chile

Pesteri marine - Pesteri de marmura
Foto: Pinterest

Aceste peșteri extraordinare sunt situate în Patagonia, pe o peninsulă în centrul lacului argentinian General Carrera, aflat la granița cu Chile. La ele se poate ajunge doar cu barca sau caiacul.

Această minune naturală izolată s-a format cu peste 6.200 de ani în urmă. Apele limpezi din caverne reflectă pereții de marmură magnifici și creează un spectacol de culoare.

Momentele optime pentru a vizita peșterile sunt la răsărit și la asfințit. În acele momente, razele soarelui „mângâie” pereții cavernei și oferă o priveliște de neuitat.

3

Peșteri marine - Peștera Benagil - Portugalia

Pesteri marine - Benagil
Foto: Pinterest

Această peșteră încântătoare este situată lângă un mic sat pescăresc, pe coasta de sud a Portugaliei. Este una dintre cele mai populare destinații turistice din țară.

Bărcile cu turiști care o vizitează se umplu repede, așa că este necesar să te înscrii în avans dacă vrei să nu ratezi această ocazie.

4

Peșterile marine din Ayia Napa, Cipru

Pesteri marine - Ayia Napa
Foto: Pinterest

Peșterile din Ayia Napa au aproximativ 80 de metri lungime și sunt pline de tuneluri, poduri și alte formațiuni geologice, pe care le poți descoperi cu ușurință dacă te plimbi pe plajă în timpul refluxului.

5

Bolta Amiralului - Insulele Kangaroo, Australia

Pesteri marine - Bolta Amiralului
Foto: Pinterest

Bolta Amiralului se află pe îndepărtatele insule Kangaroo, din Australia. La fel ca alte peșteri marine de pe listă, a fost săpată în stâncă de-a lungul mai multor milenii. Tavanul este împânzit de stalactite impresionante.

Dacă vizitezi această peșteră, s-ar putea să ai șansa să zărești inclusiv lei de mare și foci, care își fac câteodată veacul pe insulă. De asemenea, drumul care duce la peșteră oferă priveliști care îți vor tăia respirația.

6

Peșterile din Parcul de Stat Waianapanapa - Maui, Hawaii

Pesteri marine - Hawaii
Foto: Pinterest

Luxuriantele insule Hawaii sunt, fără îndoială, o destinație de vacanță fascinantă. Printre peisajele unice și superbe de aici se găsesc și peșteri marine. Apa limpede care scaldă pereții acestor peșteri fac ca această locație să fie perfectă pentru odihnă, relaxare și reîntinerire.

7

Peșterile din Golful Phang Nga, Phuket, Thailanda

Pesteri marine - Phang Nga
Foto: Pinterest

Între insula Phuket și Thailanda de sud se află Golful Phang Nga. Aici se află numeroși monoliți și faleze uriașe de calcar. Pe aceste faleze se află câteva peșteri marine, săpate în stâncă de-a lungul timpului.

Deci, dacă ajungi în zonă, nu rata ocazia să vezi aceste peșteri superbe. Dacă golful ți se pare cunoscut, aceasta se datorează faptului că l-ai văzut în filmul „Pistolul de aur”, din seria James Bond.

8

Peșterile Leilor de mare - Oregon, SUA

Pesteri marine - Pesteri lei de mare
Foto: Pinterest

Acesta este, probabil, singurul complex de peșteri marine care are propriul său site web. Aceste caverne sunt situate în apropierea plajelor din localitatea Florence și poți ajunge la ele doar folosind liftul dintr-un magazin de suveniruri.

Odată ce vei ajunge acolo, vei avea șansa să admiri miile de lei de mare care se odihnesc pe stânci. Cea mai bună perioadă pentru a face o vizită este iarna, deoarece în acest anotimp peșterile sunt pline de lei de mare.

9

Peșteri marine - Peștera lui Neptun - Sardinia, Italia

Pesteri marine - Neptun
Foto: Pinterest

Această peșteră magnifică este pentru cei care au o formă fizică bună. Aceasta pentru că, dacă vrei să ajungi aici, trebuie să cobori aproximativ 600 de trepte tăiate în stâncă, denumite „treptele caprei”.

Dar când ajungi, în sfârșit, în această superbă cavernă cu stalagmite, îți vei da seama că efortul a meritat. Accesul în peșteră este limitat la primii 580 de metri din totalul de patru kilometri.

Priveliștile din timpul zilei sunt incredibile. Atunci, razele soarelui intră printre crăpăturile stâncilor și creează o combinație halucinantă de culori și forme.

10

Peșterile din Rosh Hanikra, Israel

Pesteri marine - Rosh Hanikra
Foto: Pinterest

Unele dintre cele mai frumoase peșteri marine din lume se află într-o țară mică din Orientul Mijlociu. Mai exact, în nordul Israelului, la Rosh Hanikra.

Aici, poți lua telecabina pentru a ajunge în vârful falezei, de unde poți să admiri peisajul uimitor. Apoi, vei ajunge în peșterile magnifice, în care apa este în continuă mișcare. O vizită la Rosh Hanikra este o experiență care poate fi trăită în puține alte locuri din lume.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

2 comentarii la „Operele de artă ale naturii: 10 cele mai frumoase peșteri marine din lume”

Lasă un comentariu