Cele mai frumoase imagini din 2018 – Premiile National Geographic

De la înființarea sa, în 1888, National Geographic a devenit un nume sinonim cu fotografia de excepție, iar concursul anual de fotografie atrage propuneri din întreaga lume. Acestea sunt câteva dintre cele mai frumoase imagini prezentate la ediția din acest an.

1. Alegerea publicului, fauna sălbatică: Mușcătura puiului, Yaron Schmid

Cele mai frumoase imagini

Pe dealurile stâncoase din Serengeti a apărut o haită de lei. Fotograful a observat că din grup făceau parte și câțiva pui, așa că și-a pregătit camera. A reușit să fotografieze doi pui care se jucau și mușcau coada mamei, la fel cum ar face o pisică de casă cu o minge de ațe.

2. Nocturnă statică, Hernando Alonso Rivera Cervantes

Cele mai frumoase imagini

Colima este cel mai activ vulcan din Mexic, iar această imagine clară a fost captată într-o noapte rece de iarnă.

3. Cele mai frumoase imagini – Respirația, Bence Mate

Cele mai frumoase imagini

Acest urs a fost surprins gonind un intrus, respirația sa încremenind în pădurea înghețată și lipsită de orice pală de vânt.

4. La jumătatea drumului spre casă, Cameron Black

Cele mai frumoase imagini

Acest elefant tocmai își croia drum prin apele înțesate de crocodili, când fotograful l-a văzut. Linia de pe corp arată până la ce adâncime a intrat în apă, înainte de a ajunge pe celălalt mal al râului.

5. Cei mai buni prieteni, Heather Nicole

Cele mai frumoase imagini

Fotograful a captat imaginea cu puii de urs brun luând o scurtă pauză de la joacă, în timp ce mama lor îi urmărea cu atenție. Animalele au fost observate în Parcul Național Lake Clark din Alaska, iar fotograful a avut norocul să le vadă alergând, jucându-se și hârjonindu-se ore întregi.

6. Primul loc, fauna sălbatică: Zbor la răscruce, Pim Volkers

Cele mai frumoase imagini

Straturile de praf, umbra și soarele peste haosul albastru de pe râul Mara din Tanzania au contribuit la farmecul acestei scene suprarealiste surprinse de Pim Volkers.

Estetica unei alte lumi a fost suficientă pentru a convinge juriul să o declare câștigătoare detașată la categoria animale sălbatice.

7. Cele mai frumoase imagini – Curiozitate, Marcus Hennen

Cele mai frumoase imagini

O bufniță curioasă se apropie de fotograf pentru inspecta ce se întâmplă. A fost atât de încrezătoare, încât a reușit să dea naștere acestui portret original.

8. Ah, oh! Lilian Koh

Cele mai frumoase imagini

Un pește-șopârlă încearcă să înghită un alt pește care, potrivit fotografului, a reușit să se elibereze imediat dupa realizarea acestei fotografii. Totuși, libertatea a fost descurtă durată; peștele mai mic a fost înghițit de un biban care se îndrepta spre el chiar în acel moment.

9. Alegerea publicului: O urmărire uimitoare, Thomas Vijayan

Cele mai frumoase imagini

Gheparzii sunt cele mai rapide mamifere terestre, așa că este cu atât mai ieșit din comun să reușești să fotografiezi o astfel de vânătoare. Prădătorul urmărea un pui de gazelă.

Surprinzător, supă ce l-a prins, a continuat să se joace cu el ca și cum ar fi fost propriul său pui. În final, ghepardul a eliberat gazela.

10. Alegerea publicului: Baobabii lui Van Gogh, Maggie Machinsky

Cele mai frumoase imagini

Aproximativ o treime din populația lumii trăiește în zone atât de poluate cu lumină, încât este imposibil să mai vadă Calea Lactee cu ochiul liber. Din fericire, Madagascarul este o excepție de la această regulă.

Fotografia a fost realizată printr-o expunere de 47 de minute pe acești baobabi de 800 de ani.

11. O nouă provocare, Alessandra Meniconzi

Cele mai frumoase imagini

Berkuțchii sunt vânători kazahi și kârgâzi care folosesc acvile pentru a prinde prada. Aceștia îmblânzesc păsările cu grijă și multă răbdare.

Copilul din imagine este fotografiat ținând în brațe doi pui de acvilă, la finalul unei zile în care a andrenat pentru vânătoare pasărea adultă.

12. Cele mai frumoase imagini – Valuri, Tilda Josefsson

Cele mai frumoase imagini

Un ponei Shetland, în timp ce fotograful abordează o nouă perspectivă, concentrându-se asupra părții superioare a animalului. Fotografia rezultată surprinde perfect mișcarea coamei sale.

13. Fața ascunsă a Yucatanului, Guillaume Néry

Cele mai frumoase imagini

Crovurile sunt puțuri adânci de apă cristalină care se găsesc mai ales în America Centrală. Mayașii le considerau sacre. Această fotografie prezintă un scufundător care încearcă să ajungă la suprafață ghidându-se după razele soarelui.

14. Ciobanul din Transilvania, Eduard Guțescu

Cele mai frumoase imagini

Precumă păstorii de acum un mileniu, ciobanul Dan își poartă oile pe culmile Munților Carpați.

15. Ce jenant! Taylor Thomas Albright

Cele mai frumoase imagini

Un urs brun este surprins căzând în timpul unei „partide de pescuit”. Se întâmpla în timpul revenirii anuale a somonului din Alaska.

Ursul s-a întins puțin prea mult și și-a pierdut echilibrul, dar a continuat să pescuiască în același loc, teafăr și nevătămat, câteva clipe mai târziu.

16. Locul al treilea, Viața sălbatică: Un nou look, Alison Langevad

Cele mai frumoase imagini

Aceste femele din specia rinocerului alb au fost fotografiate noaptea târziu, în timp ce beau dintr-un ochi de apă în rezervația din Zimanga. Se poate observa că le lipsesc coarnele, care au fost îndepărtate de către administratorii parcului pentru ca braconerii să nu le ucidă.

Fotograful a afirmat că a subestimat impactul emoțional pe care l-au avut asupra sa aceste animale magnifice.

17. Alegerea publicului: Fără comentarii, Mike Dexter

Cele mai frumoase imagini

Spre deosebire de șerpi, cameleonii năpârlesc pe bucăți, nu într-un singur strat. Acest cameleon cu gâtul rotund a fost fotografiat în timp ce traversa timid o zonă deschisă, expunându-se asfel prădătorilor.

Fotograful a decis să imortalizeze momentul de la nivelul cameleonului, așa că s-a culcat la pământ pentru a realiza această fotografie.

18. Cărătorul de iută, Zakir Hossain Chowdhury

Cele mai frumoase imagini

Acest om este aproape complet complet acoperit de balotul de iută enorm pe care îl cară în spate.

19. Cele mai frumoase imagini – E timpul pentru spa, Nilesh Shah

Cele mai frumoase imagini

O turmă de elefanți se oprește să se odihnească la adăpost de soarele dogoritor și de vânturile uscate. Elefanții fac băi de praf pentru a se răcori și pentru a ține la distanță țânțarii și alte insecte care le sug sângele.

20. Premiul onorific, Locuri: Fulgi de nea, Rucca Ito

Cele mai frumoase imagini

Lacul Albastru, situat în Hokkaido, Japonia, atrage turiști din întreaga lume datorită frumuseții sale excepționale. În această fotografie se poate vedea un iaz artificial care a înghețat.

A fost creat pentru a preveni poluarea apelor râurilor cu materia expulzată de vulcanului Tokachi, din apropiere.

Cum ți s-au părut aceste imagini? Care fotografie te-a impresionat cel mai mult? Scrie-ne opinia ta în secțiunea de comentarii.


Acum, după ce ai descoperit cele mai frumoase imagini din acest an, vezi care au fost cele mai amuzante poze cu animale – Premiile Naturii 2017

Ca să știi mai mult, citește „100 de fotografii care au schimbat lumea”

O carte-album de colecție cu cele mai importante 100 de fotografii din istoria lumii și descrierea istoriei acestora. Momente mărețe din istorie imortalizate în 100 de fotografii! De la deschiderea mormântului faraonului Tutankhamon la primul zbor al fraților Wright, de la ciuperca atomică din Nagasaki la prima aterizare pe lună, cele 100 de fotografii marchează momentele cele mai importante din istoria omenirii. Acestea ne reamintesc nu numai că fotografia reține evenimentele majore din întreaga lume, dar și că este un mod de a aduce în atenția opiniei publice realitatea acestor evenimente. Această carte cu o realizare grafică de excepție ce include comentarii pentru fiecare imagine este pur și simplu de nelipsit din biblioteca ta.

„100 de fotografii care au schimbat lumea” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești sau Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

2 comentarii la „Cele mai frumoase imagini din 2018 – Premiile National Geographic”

 1. Dintre fotografiile prezentate aici, cea a Lilianei Koh, mi se pare extraordinara, ca un strigat mut, o contopire reala a vietii si a mortii.
  Fotografia aleasa de juriu câștigătoare pentru 2018 , in goana vietii salbatice, pe langa faptul ca este deosebita, pare fantastica.
  Si cele de anul trecut mi-au placut. Candoarea bufnițelor aiurite, protagonistele castigatoare imortalizate de Tibor Kerccz, este debordanta.
  Toate sunt foarte frumoase! Merita toata stima si respectul aceia care reusesc, cu rabdare si minutiozitate, sa ne aduca aproape aceste frumuseti.
  Multumim pentru articol.

  Răspunde
 2. 10 si 7;10 pentru ca sunt pasionata de stele si tot ce cuprinde acest fascinant Univers si 7 pentru ca bufnitele sunt pasarile mele preferate.Toate fotografiile sunt impresionante,felicitari celor care au surprins frumusetea si minunatia lumii in care traim 😉

  Răspunde

Lasă un comentariu