12 dintre cele mai frumoase drumuri cu trenul

Plecând de la ruinele incașe de la Machu Picchu și ajungând până la antipozi, în luxurianta Indie și în arida Australie, iată unele dintre cele mai frumoase drumuri cu trenul.

De când a fost produsă prima locomotivă cu aburi, în 1804, trenurile au influențat dezvoltarea omenirii. Transportând oameni și mărfuri la viteze nemaiîntâlnite, trenurile au făcut lumea mai mică, bunurile mai accesibile și călătoriile mai rapide.

Pe lângă importanța culturală și istorică, trenurile ne permit să călătorim confortabil în timp ce ne bucurăm de priveliști uimitoare. Așadar, iată unele dintre cele mai interesante călătorii pe care le poți face pe calea ferată.

1

Hiram Bingham

Cele mai frumoase drumuri cu trenul
Foto: Pinterest

Iată primul traseu de pe lista noastră cu cele mai frumoase drumuri cu trenul. Dacă vrei să călătorești cu stil prin junglele din Peru, atunci Hiram Bingham este pentru tine.

Acest tren de lux călătorește prin Machu Picchu, oferindu-le pasagerilor găzduire și mese de înaltă ținută.

2

Ghan

Cele mai frumoase drumuri cu trenul
Foto: Roderick Eime / Flickr

Marele Traseu Feroviar Sudic al Australiei, care leagă orașele Adelaide și Darwin, traversează Austrașia de la sud la nord. Călătoria durează 54 de ore, pe un traseu de 2.979 kilometri. Numele de Ghan este o abreviere a denumirii trenului, Afghan Express.

3

Calea Ferată Himalayană Darjeeling

Cele mai frumoase drumuri cu trenul
Foto: Paperblog

Cunoscut și ca „Trenul de jucărie”, acest tren folosește o veche locomotivă cu aburi britanică pentru a transporta zilnic turiști. Trenul urcă în Munții Himalaya la altitudini de peste 2.200 de metri, pe o rută care are o lungime de 78 de kilometri.

Ținând cont de faptul că locomotiva este atât de veche, este uimitor cât de eficientă este!

4

Cele mai frumoase drumuri cu trenul în America de Nord: Adirondack

Cele mai frumoase drumuri cu trenul
Foto: Lizard Head Cycling Guides

Acest tren circulă între New York (SUA) și Montreal (Canada), trecând prin valea magnifică a râului Hudson și prin Munții Adirondack, de la care își ia numele.

Trenul întârzie adeseori, însă această călătorie de 11 ore este atât de frumoasă, încât cei mai mulți sunt de părere că merită făcută, cu tot cu timpul de așteptare.

5

Linia West Highland

Cele mai frumoase drumuri cu trenul
Foto: Wikimedia

Votată „cel mai pitoresc traseu feroviar din lume” pentru mai mulți ani la rând, linia West Highland circulă între Mallaig și Glasgow, în Scoția.

Localnicii numesc traseul „Rathad Iarainn nan Eilean” („Drumul de fier spre insule”).

6

Cele mai frumoase drumuri cu trenul în Europa: Calea Ferată Brocken

Cele mai frumoase drumuri cu trenul
Foto: TCDN

Trenul Brocken își ia numele de la cel mai înalt munte din Germania și este cea mai confortabilă modalitate de a ajunge la rezervația naturală din Munții Brocken.

7

Primul pasaj spre Vest

Cele mai frumoase drumuri cu trenul
Foto: Lloyd’s Travel

Acest tren este celebru în Canada pentru faptul că a legat estul de vestul țării cu mai bine de 100 de ani în urmă. Astăzi, această cale ferată istorică oferă o călătorie de lux care durează două zile, traversând peisajele superbe ale Canadei.

8

Expresul Transsiberian Vulturul Aurit

Cele mai frumoase drumuri cu trenul
Foto: Whizz Trip

Cea mai lungă călătorie cu trenul din lume este oferită de Expresul Transsiberian și are lungimea de 9.288 de kilometri, traversând Rusia din Vladivostok, în est, până la Moscova, în vest.

Vulturul Aurit oferă o călătorie de lux, cu cușete spațioase, mâncăruri alese și cele mai pitorești priveliști.

9

Cele mai frumoase drumuri cu trenul în Asia: Expresul Maharajah

Cele mai frumoase drumuri cu trenul
Foto: Remotelands

Cel mai scump tren de lux din lume, Expresul Maharajah se bucură de reputația de a oferi cele mai bune servicii din lume. Cel mai ieftin bilet pentru un adult costă aproape 6.300 euro.

10

Cele mai frumoase drumuri cu trenul în America de Sud: El Tren Crucero

Foto: bahmurlaub.de

Acest tren străbate Anzii ecuadorieni, trecând pe lângă vulcani adormiți sau activi. În timpul opririlor de pe traseu, călătorii se pot familiariza cu stilul de viață al localnicilor.

11

Expresul Estic și Oriental

Foto: Wedding and Travel Blog

Expresul Estic și Oriental a fost răsplătit cu un loc pe lista cu „25 de trenuri de top”, alcătuită de Societatea Internațională a Călătorilor cu Trenul, pentru frumusețea, serviciile, mesele și experiențele pe care le oferă.

Trenul circulă între Woodlands Train Checkpoint, din Singapore, și Hua Lamphong, din Bangkok, Thailanda, oprind în Kuala Lumpur, Butterworth și Kanchanaburi.

12

Calea Ferată Bergen

Foto: Pinterest

Iată și ultimul dintre cele mai frumoase drumuri cu trenul. Circulând între Bergen și Oslo, în Norvegia, acest tren străbate cel mai înalt platou din Europa de-a lungul traseului său de 495 de kilometri.

Ca să știi mai mult, citește „Locuri mitice și drumuri legendare (3D)”

Pe această temă, îți recomandăm volumul Locuri mitice și drumuri legendare, o incursiune în lumea plină de curiozități a drumurilor, traseelor turistice, străzilor urbane, căilor ferate, tunelurilor și podurilor de pe toate continentele. Prezintă obiective turistice interesante de pe întreg cuprinsul lumii, cu fotografii și imagini tridimensionale (include ochelari 3D).

Multe dintre aceste obiective au o istorie de sute sau chiar mii de ani și sunt faimoase fie datorită locurilor în care se află, fie datorită materialelor din care au fost construite, fie datorită tehnicilor inginerești folosite la construirea lor,

 

„Locuri mitice și drumuri legendare (3D)” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu