10 cele mai ciudate lucruri descoperite în bagaje pe aeroporturi

Când vine vorba de cele mai ciudate lucruri pe care oamenii încearcă să le treacă peste graniță, imaginația nu are limite.

În trecut, călătoriile cu avionul erau mult mai relaxate. Pasagerii puteau să vină la aeroport, să cumpere un bilet și să urce liniștiți în aeronavă. Deși acum pare incredibil, oamenii puteau chiar să fumeze nestingheriți pe avion.

Înainte ca atacurile teroriste să ducă la înăsprirea restricțiilor, agenții de securitate erau mai puțin vigilenți, iar oamenii puteau transporta cu ei obiecte care acum ni se par șocante.

Însă, chiar și după sporirea controalelor de securitate, exisă oameni care încearcă să ia cu ei diverse obiecte sau vietăți interzise în avion. De la ghiulele de tun la pungi cu tarantule, iată câteva dintre cele mai ciudate lucruri descoperite la controalele de securitate de pe aeroporturi.

1. Șerpi morți

Cele mai ciudate lucruri 01
Foto: TSA

Incidentul a avut loc în 2007, pe Aeroportul Internațional din Atlanta, SUA. Un bărbat care venea din Coreea de Sud a adus cu el o valiză în care se aflau mai multe pungi pline cu șerpi veninoși morți. Nu știm ce avea de gând să facă cu animalele moarte.

2. Cele mai ciudate lucruri găsite în bagaje – Ghiuleaua de tun

Cele mai ciudate lucruri 02
Foto: Pinterest

În 2012, în timp ce explora o epavă din secolul al XVIII-lea, un scafandru a descoperit accidental o ghiulea de tun și a decis să o ia acasă. Dar asta presupunea un zbor cu avionul.

Controlorii de securitate au descoperit ghiuleaua și au aflat cu stupoare că putea încă exploda. Pentru a evita orice risc, ei au decis să evacueze 300 de pasageri.

3. Un costum iPhone

Cele mai ciudate lucruri 03
Foto: Pinterest

Acest incident a avut loc în 2014, în China. Bărbatul prins avea 94 de telefoane iPhone înfășurate pe corp și intenționa să le vândă. Nu s-a gândit, însă, că nu va putea trece de filtrele de securitate cu un astfel de costum.

4. 200 de tarantule

Cele mai ciudate lucruri 04
Foto: AP

Printre cele mai ciudate lucruri descoperite la controalele de securitate de pe aeroporturi se numără și animale exotice. Ne putem imagina surprinderea agenților de securitate de pe aeroportul Schiphol, din Amsterdam, când au confiscat o sacoșă de la un cuplu german.

Bagajul conținea 200 de pungi cu tarantule rare, pe care cei doi le adunaseră în vacanța din America de Sud.

5. Lingouri de aur în valoare de 1.2 milioane de dolari

Cele mai ciudate lucruri 05
Foto: Pinterest

Când făcea curat într-un avion care zburase de la Mumbai la Bangkok, femeia de serviciu a găsit 24 de lingouri de aur în toaleta aeronavei. Descoperirea nu a fost surprinzătoare, deoarece India este cel mai mare cumpărător de aur din lume, iar contrabanda este în floare în această țară.

6. 51 de pești tropicali

Cele mai ciudate lucruri 06
Foto: Pinterest

Când vine vorba de cele mai ciudate lucruri descoperite la controalele de securitate din aeroporturi, acest caz merită menționat. În 2005, pe Aeroportul Internațional Melbourne, un agent de securitate a observat niște mișcări ciudate sub fusta unei femei.

A decis să o controleze și de descoperit că încerca să strecoare peste graniță 51 de pești tropicali, pe care îi ascunsese sub fustă.

7. Cele mai ciudate lucruri confiscate – O armă cu electroșocuri sub formă de ruj

Cele mai ciudate lucruri 07
Foto: Pinterest

Agenții de securitate de pe aeroportul din Chicago au găsit un ruj ciudat în geanta unei pasagere. Intrigați, l-au studiat cu atenție și au descoperit că rujul nu era tocmai pentru uz cosmetic. Era o armă cu electroșocuri de 350 de volți.

8. Steluțe ninja

Cele mai ciudate lucruri 08
Foto: Pinterest

Deși controalele de securitate sunt minuțioase, unii contrabandiști încă încearcă să transporte cu avionul diverse arme. Anual, polițiștii de frontieră confiscă sute de arme de la pasageri.

Pistoalele și cuțitele sunt la ordinea zilei, iar unii preferă grenadele sau minele. Însă printre cele mai ciudate lucruri din această categorie se numără steluțele ninja și săbiile ascunse în bastoane.

9. Cele mai ciudate lucruri confiscate – Centură de castitate

Cele mai ciudate lucruri 09
Foto: Pinterest

Acest incident nu are de-a face cu infracțiunile sau contrabanda. Este pur și simplu ciudat. O britanică a fost oprită de agenții de securitate de pe Aeroportul din Atena când trecea prin detectorul de metal.

S-a dovedit că purta o centură de castitate, pentru a-i garanta soțului că îi va rămâne fidelă pe timpul vacanței.

10. Un băiat de 8 ani


Acest caz merită, cu siguranță, primul loc în topul cu cele mai ciudate lucruri confiscate la controalele de securitate. O tânără de 18 ani a fost prinsă încercând să strecoare peste graniță un băiat ivorian, în vârstă de 8 ani.

Tânăra voia să treacă din Maroc în Spania, dar a fost prinsă de agenții de securitate.


Ți-a plăcut acest articol? Descoperă și 15 fotografii amuzante, care vor fi ținute minte toată viața de personalul aeroportului. Apoi, află povestea lui Mehran Nasseri, bărbatul blocat într-un aeroport timp de 18 ani.


Distribuie:

Citește în continuare

>