Cele mai ciudate locuri de pe Terra: 10 regiuni cu aspect „extraterestru”

Care crezi că sunt cele mai ciudate locuri de pe planeta Pământ? Ne întrebăm cum arată corpurile cosmice îndepărtate, dar însăși planeta noastră ne oferă niște locuri atât de ieșite din comun, încât par a fi din alt colț de univers ori produsele celei mai bogate imaginații. În acest articol îți prezentăm câteva dintre ele.

1

Socotra, Yemen

Cele mai ciudate locuri
Arborii Dracaena cinnabari (ziși și Sângele Dragonului”) au fost botezați după seva roșie pe care o produc. Foto: HopeHill / Flickr

Acest loc exotic este cunoscut pentru pietrele mari și galbene care acoperă solul și pentru marea diversitate de floră și faună. Aici se află sute de specii care nu pot fi întâlnite altundeva, cum ar fi Sângele Dragonului, un arbore care are o formă asemănătoare cu a unei umbrele.

Acest copac are culori și mirosuri unice, fiind adeseori folosit la fabricarea parfumurilor, a săpunului, a vopselelor și a lacurilor.

2

Cele mai ciudate locuri: Insula Devon, Canada

Cele mai ciudate locuri
Roverul K10 coboară pe Drill Hill spre tabăra de bază din Craterul Haughton de pe Insula Devon. Foto: Matt Deans / NASA

Insula Devon, cea mai mare insulă nelocuită din lume, se află în Canada. Peisajul de aici este adeseori comparat cu cel de pe Marte și locul chiar a fost folosit drept teren de testare pentru modulele marțiene, datorită similitudinilor geologice dintre insulă și Planeta Roșie.

3

Parcul Național Yellowstone, SUA

Cele mai ciudate locuri
Foto: Getty Images

Acest parc a fost întotdeauna o destinație de călătorie extraordinară pentru turiștii curioși și dornici să vadă priveliști spectaculoase.

Geologia sa neobișnuită a creat gheizere care erup fără încetare și izvoare fierbinți acide și pline de culoare, care fac din Yellowstone unul dintre cele mai celebre parcuri din lume.

Terenul nu este tocmai sigur, așa că în parc au fost construite poteci, pentru ca vizitatorii să poată explora la pas acest loc magic.

4

Cele mai ciudate locuri din Asia: Huanglong, China

Cele mai ciudate locuri
Foto: Pinterest

Acest loc deosebit cu izvoare calde se află în China. Zona Huanglong este plină de lacuri în culori deosebite, situate într-un decor alpin a cărui frumusețe îți taie răsuflarea.

5

Salar de Uyuni, Bolivia

Cele mai ciudate locuri
Foto: Shutterstock

Măsurând peste 10.500 de kilometri pătrați, Salar de Uyuni se află în sudul Boliviei și este cea mai mare câmpie de sare plată de pe Terra. Tot aici se află aproximativ jumătate din litiul planetei.

În timpul sezonului umed, un strat subțire de apă se adună pe câmpie, dând naștere unei oglinzi reflectorizante naturale. În timpul sezonului uscat, apa dispare, lăsând în urmă terenul alb și crăpat care pare dintr-o altă lume.

6

Cele mai ciudate locuri din America Latină: Valea Lunii, Argentina

Cele mai ciudate locuri
Foto: Pinterest

Aflată într-o zonă izolată din Argentina, Valea Lunii oferă o priveliște magnifică: formațiuni stâncoase ciudate și mari și Bochas, niște pietre sferice de diferite mărimi.

Unele dintre pietrele din Valea Lunii sunt atât de mari, încât îi face pe vizitatori să se simtă mici și insignifianți.

7

Valea Morții, Nevada, SUA

Cele mai ciudate locuri
Foto: National Parks Service, SUA

Valea Morții se află în Nevada, în mare parte, și se întinde până în California. Este un peisaj deșertic plin de câmpii de sare, dune de nisip și stânci spectaculoase.

Mărimea văii îți dă o senzație acută de izolare. Și mai misterios este faptul că aici se află Pietrele mișcătoare din Valea Morții. Se spune că acești bolovani se mișcă singuri, un fenomen care îi intrigă de mult timp pe vizitatori.

8

Cele mai ciudate locuri din Europa: Rio Tinto, Spania

Foto: Pinterest

Rio Tinto este un râu din Spania care demonstrează din nou că lumea noastră este plină de fenomene interesante. Apa râului are o culoare roșie distinctă, care este, de fapt, rezultatul a sute de ani de exploatare a fierului din zonă.

9

Kliluk, Canada

Foto: Trip Advisor

Acest lac uimitor conține un număr foarte mare de minerale diferite, precum sulfatul de magneziu, calciul și sulfatul de sodiu, care s-au cristalizat în apele sale. De asemenea, în lac se află cantități mici de argint și titan.

Toate acestea îi conferă lacului niște „pete” ciudate, înconjurate de zone albe. Pare un ținut de basm de pe altă planetă. Lacul este cunoscut drept Lacul Pătat.

10

Pădurea de Piatră, China

Foto: Wikimedia

Iată și ultima mențiune pe lista noastră despre cele mai ciudate locuri de pe Pământ. S-a spus adeseori că „prima minune a lumii” se găsește, de fapt, în China. Shilin, care se traduce prin Pădurea de Piatră, este un loc care uimește pe oricine.

În acest complex se află extraordinare formațiuni carstice și de calcar care sunt rezultatul eroziunii fluviale. Pietrele au luat forma unor arbori coniferi, iar locul arată ca o pădure mistică alcătuită din copaci de piatră.

Ca să știi mai mult, citește „Enciclopedia locurilor mistice și sacre ale lumii”

De la Machu Picchu, cetatea incașilor din Anzii din Peru, până la piramidele din Egipt, locul zorilor civilizației, există anumite locuri de pe Pământ care continuă să exercite o atracție misterioasă asupra noastră. Într-o formă ușor de utilizat, această carte spune poveștile locurilor în care au fost puse bazele religiilor și credințelor religioase – atât zone faimoase, precum Insula Paștelui, Lourdes (Franța) sau Stonehenge (Anglia), cât și formațiuni mai puțin cunoscute, cum ar fi Turnul Diavolului din Wyoming, un vechi sit sacru indian despre care legendele băștinașe menționează legături cu „ființe venite din cer”.

„Enciclopedia locurilor mistice și sacre ale lumii” se găsește cu reducere pe Elefant sau pe Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu