7 cele mai ciudate locuri de cazare din lume

Cocoțat pe stâncă, într-un iglu sau chiar într-o grădină zoologică: iată doar câteva exemple pe care le vei găsi pe lista noastră cu cele mai ciudate locuri de cazare. Ai îndrăzni să petreci o noapte aici?

În lume există câteva locuri atât de ieșite din comun, încât odihna este cu adevărat o provocare. Dar dacă ești o persoană care așteaptă cu nerăbdare să trăiască experiențe neobișnuite, probabil că aceste locuri de dormit bizare sunt perfecte pentru tine.

1. Înconjurat de animale

cele mai ciudate locuri de cazare
Jamala Wildlife Lodge, unul dintre cele mai ciudate locuri de cazare. Foto: theluxtraveller.com

Ce loc de dormit poate fi mai bun pentru iubitorii de animale decât în mijlocul lor? În Canberra (Australia), există Jamala Wildlife Lodge, o grădină zoologică unde te poți bucura de compania câtorva zeci de specii de animale.

Ți-ar plăcea să faci o baie în timp ce te uiți la urși? Sau poate ai prefera să vezi din pat rechinii? Fără îndoială, ar fi o experiență foarte interesantă.

2. Cele mai ciudate locuri de cazare: „Casa caselor”

cele mai ciudate locuri de cazare
Hotel Zaandam – Zairon. Foto: modlar.com

Ciudatul hotel Zaandam, din Amsterdam, te va lăsa fără cuvinte. Cu o arhitectură fără pereche, acest hotel este format din aproape 70 de case, grupate una deasupra celeilalte.

Pictate în patru culori, ele reprezintă cele cinci tipuri de case din zonă. Acoperișuri, case de locuit… vei descoperi că nu există două la fel.

3. O noapte înghețată

cele mai ciudate locuri de cazare
Hotel Kakslauttanen – Kaba. Foto: hercampus.com

Ce modalitate mai bună de a te bucura de frumusețea înghețată din nordul Europei decât o noapte petrecută într-un iglu?

În Laponia (Finlanda), există un hotel cu camere de gheață și acoperișuri făcute din sticlă translucidă, pentru a vedea aurora boreală. Iată o experiență de lux pe care cu siguranță merită să o încerci!

4. Un camping din butoaie de lemn

cele mai ciudate locuri de cazare
Campingul Melnsils. Laima Gutmane. Foto: Pinterest

Campingul Melnsils se găsește în Letonia, la Capul Kolka. Acolo, poți dormi în butoaie mari de lemn de brad.

Înconjurat de pini și plaje virgine, acest camping este locul perfect pentru a te deconecta de la agitația orașului. Iată un loc unde te poți dormi în natură, într-un peisaj splendid!

5. Cele mai ciudate locuri de cazare: Locuințe la înălțime

Capsulele Skylodge. Foto: naturavive.com

Acest loc de cazare incredibil este situat în Cuzco, Peru. Compania Skylodge Adventure Suites îți dă posibilitatea să dormi în capsule de sticlă fixate pe stânci.

Din această poziție privilegiată, poți admira panorama orașului Cuzco, o experiență ce merită să trăită. Bineînțeles, dacă nu ai probleme cu inima…

6. Un hotel cu animale de companie speciale

Giraffe Manor. Foto: aventuraafrica.com

Hotelul Giraffe Manor din Nairobi (Kenya) este unul dintre cele mai impresionante din lume. Pare un hotel normal, cu o singură excepție stranie: aici, girafele se plimbă printre clienți.

Nu ar trebui să te surprindă gâturile lungi care intră prin uși și ferestre. Aceste mamifere prietenoase impresionează pe oricine vrea să experimenteze la fața locului adevărata esență a Africii.

7. Cele mai ciudate locuri de cazare: Vise la mare altitudine

Jumbo Stay Hotel – Carlbob.com. Foto: buzzfeed.com

Acest loc de cazare neconvențional se găsește în Stockholm (Suedia). Da, vei dormi într-un Boeing 747 adevărat, complet renovat, dar la sol.

Jumbo Stay are o capacitate de trei persoane și, fără îndoială, îți va face imaginația să zboare.


Ți-a plăcut acest articol? Descoperă și 6 hoteluri de gheață minunate, pe care ți-ar plăcea să le vizitezi. Apoi, află mai multe despre 8 destinații de vacanță inedite care merită explorate.

Ca să știi mai mult

Dacă te pasionează marile descoperiri geografice și vrei să afli mai multe despre oamenii extraordinari care le-au realizat, îți recomandăm o carte captivantă: „Mari exploratori”. Citind-o, vei face o incursiune în istoria de peste 5.000 de ani a explorărilor și aventurilor, pe uscat, pe mare și chiar dincolo de granițele terestre. Alexandru cel Mare, Marco Polo, Cristofor Columb, Vasco da Gama, Magellan, Francis Drake, James Cook, Jacques-Yves Cousteau, Iuri Gagarin și Neil Armstrong sunt doar câteva dintre personajele acestor povești fascinante.

Comandă cartea „Mari exploratori” pe Cartepedia sau pe Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.

Lasă un comentariu