Cele mai ciudate case – 13 locuințe pentru oameni neconvenționali

Îți amintești care au fost cele mai ciudate case pe care le-ai văzut în călătoriile tale? Suntem oameni cu personalități unice și căutăm calități diferite diferite atunci când cumpără o casă.

Pentru unii este esențial în primul rând ca prețul să se încadreze în bugetul lor. Alții urmăresc cu prioritate un anumit amplasament. Și mai există un grup select de oameni: cei care aleg cele mai ciudate case.

Unele dintre aceste construcții par creații de la capătul imaginației! Iată 13 case cu adevărat ciudate.

1. Casa cu susul în jos

cele mai ciudate case_compressed

Acest exemplu de artă abstractă este situat în Szymbark, Polonia. Fără îndoială că această clădire își merită locul printre cele mai ciudate case din lume.

Totul în legătură cu această casă este cu susul în jos. Chiar și în interior, mobila este montată pe tavan – sau, mai bine zis, pe podea.

Casa este o destinație turistică populară. Ea le oferă turiștilor ceva foarte neobișnuit de văzut.

2. Casa care explodează

Cele mai ciudate case

Iată una dintre cele mai ciudate case pe care le-ai văzut vreodată. Urma să fie demolată, dar acești doi artiști au transformat-o într-o piesă de artă frumoasă.

Ei au folosit scânduri pentru a crea un tunel ca un vortex. Acesta intră pe ușa din față și ajunge în curtea din spate. Ideea era să creeze o casă care să pară a fi înghițită de o gaură neagră.

3. Cele mai ciudate case – Locuința Hobbit-ului

Cele mai ciudate case

Această construcție unică a fost inspirată de Stăpânul Inelelor. A costat 5.200 de dolari și a durat între 1.000 și 1.500 de ore ca să fie terminată.

Cea mai impresionantă parte este că a fost creată folosind numai o drujbă, o daltă și un ciocan. Casa este foarte practică.

Frigiderul funcționează pe baza aerului rece de sub pământ, iar energia electrică este asigurată de panouri solare.

4. Hanul câinelui care latră

Cele mai ciudate case

Această casă seamănă cu un câine din rasa Beagle este cunoscută drept Hanul câinelui care latră. Este situată în Idaho, SUA, și a fost construită în 2003.

Frances Conklin și Dennis Sullivan sunt artiștii care au folosit drujba pentru a construi această casă neobișnuită. Ei își câștigau existența cioplind câini de lemn înainte de a le veni ideea să construiască această casă.

Acum, închiriază casa iubitorilor de câini. Se potrivește la fix, nu-i așa?

5. Casa de oțel

Cele mai ciudate case

Casa de oțel este situată în Canionul Ransom și costă 3 milioane de dolari! A proiectat-o sculptorul și arhitectul Robert Bruno.

Este făcută din 110 tone de oțel, iar lucrările de construcție au durat 23 de ani.

6. Casa oglindă din Almare, Olanda

Cele mai ciudate case

Această casă este situată într-o zonă rurală din Olanda. Ea adăpostește un studio.

Are ferestre de la podea până la acoperiș, care servesc drept oglinzi. Ușile uriașe glisante pot fi deschise complet atunci când dorești ca lumina soarelui să intre.

7. Casa ciupercă

Cele mai ciudate case

Această casă este situată în Cincinnati, Ohio. A fost proiectată de Terry Brown, arhitect și profesor de arhitectură și design interior la Universitatea din Cincinnati.

A fost construită pentru a servi ca o a doua casă pentru studenți din 1992 până în 2006. Din păcate, a fost scoasă la vânzare în 2006.

După doi ani, Terry Brown a murit. El a proiectat casa ca să fie cât de simplă posibil. Această capodoperă este făcută din multe materiale, cum ar fi ceramică, diferite metale, lemn și sticlă.

8. Fortul Spitbank, în Solen, lângă portul Portsmouth

Cele mai ciudate case

Acest loc a fost construit în 1861. Inițial, a fost un fort marin echipat cu tunuri. Timpurile acelor războaie au trecut, așa că ministerul britanic al Apărării a decis în 1962 că nu mai era nevoie de fort.

Prin urmare, a fost vândut unui proprietar privat. A fost transformat într-un hotel de lux cu 50 de camere, restaurant, sală de dans, și jacuzzi pe acoperiș.

Un detaliu important: fortul se află în mijlocul mării.

9. Cele mai ciudate case – Locuința Boeing 727

Cele mai ciudate case

Această casă unică a fost construită  în 1999 de iubitorul de avioane Bruce Campbell. El a cumpărat acest avion vechi pentru aproximativ 100.000 de dolari.

Apoi, a cheltuit alți 220.000 de dolari pentru a remodela interiorul pe placul său.

10. Casa bezea

Cele mai ciudate case

Această casă arată ca o bezea care se topește. Este o fostă închisoare care a fost transformată de arhitecții Berdaguer și Pejus într-o casă ca o bezea albă.

11. Casa Star Trek Voyager

Cele mai ciudate case

Moștenirea Star Trek Voyager trăiește. Această casă unică a fost construită de Tony Alleyne.

Ea are lumini LED futuriste și efecte sonore din Star Trek. Chiar dacă a fost materializarea visului lui Alleyne, în cele din urmă casa a ajuns la soția sa, după un divorț nefericit.

12. Peștera Flintstone

Cele mai ciudate case

Familia Flintstone a pătruns în realitate prin intermediul design-ului modern. Deși pare a fi un design din epoca de piatră, această casă are wi-fi, televizor și o bucătărie spațioasă.

În plus, e construită pe coasta Californiei, așa că asigură și o vedere frumoasă la Oceanul Pacific.

13. Casa Langtry din Hampstead, Londra

Cele mai ciudate case

Probabil că n-ai auzit de această casă și n-ai văzut poze cu fațada sa. Probabil că nici nu știi unde se află, și asta dintr-un motiv foarte bun.

Ea este construită în mare parte sub pământ. Costă 4.5 milioane de lire și are 3 dormitoare superb decorate, o sală de fitness și o sală de cinema.

Care dintre aceste case ți-a plăcut cel mai mult? Ai locui într-o astfel de locuință? Scrie opinia ta într-un comentariu.

Descoperă mai mult! Citește și 7 structuri incredibile construite de mâna omului


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

6 comentarii la „Cele mai ciudate case – 13 locuințe pentru oameni neconvenționali”

Lasă un comentariu