„Cel mai trist elefant din lume” a murit după 43 de ani de captivitate solitară

Botezată Flavia, femela elefant a suferit de depresie de-a lungul celor 43 de ani petrecuți într-o grădină zoologică din Spania, la mii de kilometri distanță de turma ei.

Flavia, „cel mai trist elefant din lume”, a murit, după ce trăit izolată în Grădina Zoologică din Cordoba, în sudul Spaniei, timp de 43 de ani. Flavia a fost luată cu forța din turma ei când avea trei ani și a dat dovadă de multe semne de nemulțumire de-a lungul întregii sale vieți.

Acest elefant indian a devenit imediat o cauză pentru activiști și pentru numeroasele campanii îndreptate împotriva ținerii elefanților în captivitate, a relatat The Local, o publicație regională. Flavia a murit la 1 martie 2019, la vârsta de 47 de ani, după o lungă perioadă de pierdere în greutate, lipsă de energie și depresie.

Flavia, elefantul trist, în captivitate la grădina zoologică din Cordoba

Pentru cei din jurul ei, era evident că starea ei se înrăutățea.

„În ultimele șase luni, și în special în ultimele două săptămâni, starea fizică a Flaviei se deteriorase mult”, a relatat Amparo Pernichi, consilier însărcinat cu probleme de mediu la primăria din Cordoba.

Când Flavia s-a prăbușit în țarcul ei și nu a mai reușit să se ridice, autoritățile de la grădina zoologică din Cordoba au decis că a sosit timpul să o eutanasieze. Pernichi a spus că Flavia era un simbol al orașului Cordoba și că întreaga comunitate îi va duce dorul.

Oficialii de la zoo i-au anunțat moartea „cu mare tristețe” și au spus că îngrijitorii Flaviei erau foarte afectați.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

„Moartea ei este o mare lovitură pentru întreaga familiei de la grădina zoologică, mai ales pentru Fran și Javi, care au fost îngrijitorii ei și de asemenea pentru Silvia, care avusese grijă de ea anterior”, a spus Amparo Pernichi.

Grădina zoologică a postat un mesaj omagial pentru Flavia, în care elefantul era deplâns, iar îngrijitorii săi erau lăudați.

Elefanții sălbatici pot trăi de două ori mai mult decât cei aflați în captivitate

Citește și „25 de curiozități despre elefanți, uriașii inteligenți și sociabili ai sălbăticiei”

Se pare că apatia și depresia prelungită a elefantului, generate de faptul că trăia în captivitate, i-au afectat sănătatea fizică. Elefanții pot trăi de două ori mai mult în sălbăticie, potrivit ABC News.

Partidul Animalist împotriva Relelor Tratamente Aplicate Animalelor (PARTAA) din Spania a făcut lobby pentru a-i găsi Flaviei o casă nouă într-un parc safari din Europa, unde ar fi putut fi înconjurată de alți elefanți. Campaniile desfășurate pentru Flavia susțineau că avea nevoie să trăiască printre semenii ei.

PARTAA și-a exprimat frustrarea cu privire la sfârșitul Flaviei, pe care l-a numit „cel mai rău sfârșit”. Organizația le-a cerut legislatorilor și politicienilor să nu mai oblige animalele sălbatice să trăiască în captivitate.

Președintele PARTAA, Silvia Barquero, a emis un comunicat de presă în care a explicat cât de crud a fost tratamentul aplicat Flaviei în ultimele decenii.

„Flavia era de vârsta mea și în cei 45 de ani de viață eu am avut tot felul de relații și experiențe. Am călătorit, m-am bucurat de hobby-urile mele și de timpul petrecut cu cei iubiți.”

„Flavia nu a putut să se bucure de așa ceva. În toți acești ani, ea a fost singură și captivă în grădina zoologică din Cordoba. Sperăm ca niciun animal să nu mai treacă vreodată prin așa ceva”, a spus Barquero.

Deși este prea târziu pentru Flavia, partidul are destui suporteri pentru schimba într-o zi viața altor elefanți aflați în aceeași situație.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu