Cel mai puternic adeziv din lume a ținut suspendat un camion de 17.2 tone

O companie germană specializată în adezivi industriali a stabilit recent un nou record mondial, după ce a reușit să țină suspendat timp de o oră un camion de 17.2 tone folosind doar câteva picături din cel mai puternic adeziv din lume.

Pentru a demonstra că produce cei mai puternici adezivi din lume, compania bavareză Delo și-a propus să ridice un camion folosind trei grame din adezivul dezvoltat special pentru acest eveniment.

Cel mai puternic adeziv din lume
Pentru suspendarea camionului au fost folosite doar trei grame de adeziv. Foto. Delo

S-au folosit o macara industrială și patru cilindri de aluminiu cu o suprafață de contact de 3.5 cm (aproximativ diametrul unei doze de bere obișnuite) lipită de roțile camionului cu câteva picături de adeziv. Camionul a rămas atârnat în aer timp de o oră, depășind astfel recordul anterior, de 16.09 tone.

„Am reușit! Acest rezultat grozav este un succes de echipă, care arată felul în care operăm în fiecare zi. Nu ne ferim de provocări și știm că adezivele noastre pot face față unor provocări extreme”, a afirmat Sabine Herlod, reprezentant al Delo, după tentativa încununată de succes.

Firma germană a abordat această provocare știind că recordul pentru cel mai puternic lipici din lume mai fusese depășit de șapte ori în 12 ani, ultima performanță datând din 2013, când Centrul Aerospațial German a reușit să ridice 16.09 tone folosind un lipici creat după o formulă proprie.

Cel mai puternic adeziv din lume, care acum a stabilit noul record (omologat de Guinness), se bazează pe rășini epoxi cu o singură componentă, folosite în industria pentru automobile și inginerie mecanică.

Potrivit Delo, mecanismele complexe, cum ar fi motoarele mașinilor electrice, ar fi de neconceput fără acești adezivi.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Ca să știi mai mult

Cartea dedicată de Rodney Castleden „inventatorilor din trecut, prezent și viitor” este un omagiu adus imaginației creatoare a omului și un îndemn la cunoașterea și aplicarea în beneficiul societății a tuturor marilor descoperiri ale minții omenești. Autorul prezintă în ordine cronologică o selecție fascinantă de peste 250 de invenții (și de topuri ale lor), menționând numele autorilor – când se cunosc – , conjunctura economico-socială a momentului, problemele pe care inventatorii încercau să le rezolve, importanța pentru contemporaneitate și felul în care fiecare dintre ele a avut darul de a schimba lumea.

Comandă cartea „Invenții care au schimbat lumea. De la electromagnet la GPS” pe Elefant sau pe Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu