Igiena la înălțime: Care este cel mai murdar loc într-un avion?

Cei mai mulți ne bucurăm și chiar așteptăm cu nerăbdare să ne ocupăm locurile în avion și să decolăm spre acele zări mult așteptate. De fapt, sute de milioane de oameni din întreaga lume trec prin aceleași aeroporturi, împart aceleași avioane și așteaptă împreună următoarea decolare.

De aceea, nu este greu de înțeles de ce aeroporturile și avioanele sunt cele mai murdare locuri; aici se găsesc cele mai mari colonii de bacterii. Site-ul TravelMath a luat inițiativa și a angajat un microbiolog care a colectat 26 de mostre din cinci aeroporturi diferite și patru aeronave, pentru a descoperi cel mai murdar loc, conform testelor de laborator.

Rezultatele sunt surprinzătoare.

1

Mânerul ușii de la toaleta de pe aeroport

cel mai murdar loc pe avion_002_compressed
Foto: Pinterest

Locul cel mai puțin murdar de pe listă este mânerul ușii de la toaleta de pe aeroport. Această constatare este deosebit de surprinzătoare, deoarece convingerea comună este că cel mai murdar loc în orice zonă publică este toaleta și, ca urmare, mânerul ar trebui să fie plin cu bacterii.

Studiul a arătat că într-un astfel de spațiu se găsesc 451 de bacterii pe centimetru pătrat.

2

Catarama centurii de siguranță

cel mai murdar loc
Foto: Pinterest

Mecanismele de închidere ale centurilor de siguranță au ieșit pe locul doi când au fost verificate. Când te gândești care este locul cel mai plin de bacterii într-un avion, catarama centurii de siguranță nu este tocmai primul lucru care îți vine în minte.

Cu toate acestea, s-a constatat că aici se află, în medie, 1.483 de bacterii pe centimetru pătrat. Chiar dacă atingem centurile de siguranță doar de câteva ori în timpul zborului, se recomandă dezinfectarea mâinilor înainte de a atinge hrana.

3

Butonul de tras apa la toaleta din avion

cel mai murdar loc
Foto: Pinterest

Dacă ai crezut vreodată că estimările privind numărul de bacterii ce se găsesc într-o toaletă este exagerat, gândește-te mai bine.

Potrivit cercetărilor, aici s-au găsit 1.709 de bacterii pe centimetru pătrat. Amintește-ți întotdeauna să închizi capacul toaletei înainte de a trage apa, astfel încât să se răspândească mai puține bacterii.

În al doilea rând, este foarte important să îți speli mâinile după folosirea toaletei.

4

Orificiile de aer condiționat de deasupra locurilor pasagerilor

cel mai murdar loc
Foto: Pinterest

Al patrulea cel mai murdar loc din avion este orificiul situat deasupra capului fiecărui pasager. Ghidându-te după logică, ai spune că ieșirea de aer condiționat trebuie să fie un loc curat datorită funcției sale, dar se pare că aici există aproximativ 1.838 de bacterii pe centimetru pătrat.

Acestea sunt locuri pe care, de multe ori, nu le atingi, dar dacă, totuși, o faci (pentru a schimba direcția sau intensitatea jetului de aer), este recomandat să îți dezinfectezi mâinile înainte de a atinge mâncarea.

5

Tava pentru luat masa în avion

cel mai murdar loc
Foto: Pinterest

Cel mai murdar loc dintr-un avion a fost tava-suport montată pe spatele scaunului de pasager. Desigur, nu e plăcut să afli că în locul pe care mănânci – și pe care unii își sprijină capul atunci când dorm – se găsesc în jur de 12.903 microbi pe centimetru pătrat.

Știind cât de murdară este tava, este indicat să cureți bine zona înainte de a o folosi și să îți speli mâinile înainte de a mânca.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu