Cel mai mic bebeluș de sex masculin cântărea la naștere cât un măr

Cel mai mic bebeluș de sex masculin din lume s-a născut pe 1 octombrie 2018, avea înălțimea de 22 de centimetri, iar personalul medical l-a ținut într-o unitate neonatală de terapie intensivă. Băiețelul, care cântărea la naștere 258 de grame, este acum „pregătit pentru lume”, a declarat doctorul său.

Ryusuke Sekiya a fost adus pe lume prin cezariană, după doar 24 de săptămâni și 5 zile de sarcină, deoarece mama sa suferea de hipertensiune. Având 258 de grame, era mai ușor decât deținătorul anterior al recordului, un alt băiat japonez, care cântărea 268 de grame când s-a născut, tot în 2018.

cel mai mic bebeluș
Ryusuke Sekiya a fost adus pe lume printr-o operație cezariană de urgență, după 24 de săptămâni și 5 zile de sarcină, deoarece mama sa, Toshiko, suferea de hipertensiune. Foto: NDTV

Potrivit NDTV, acest copil fusese externat dintr-un spital din Tokyo în luna februarie 2019. Când s-a născut, pe 1 octombrie 2018, Ryusuke avea înălțimea de 22 de centimetri, iar personalul medical l-a ținut într-o unitate neonatală de terapie intensivă.

Personalul medical a avut nevoie de tuburi pentru a-l hrăni, folosind uneori bețigașe de bumbac pentru a-i introduce în gură laptele mamei matern. În următoarele șapte luni, băiatul a crescut de 13 ori în greutate, iar acum cântărește peste trei kilograme.

Cel mai mic bebeluș băiat avea 258 de grame la naștere

Va fi în curând externat din Spitalul Pediatric din Nagano, din centrul Japoniei.

„Când a venit pe lume, era atât de mic, încât părea că avea să se sfărâme la cea mai mică atingere. Am fost foarte îngrijorată. Acum bea lapte. Putem să-i facem baie. Sunt fericită că pot să văd cum crește”, le-a declarat reporterilor mama băiatului.

cel mai mic bebeluș
Aproape șapte luni mai târziu, băiatul are o greutate de 13 ori mai mare, cântărind peste trei kilograme. Foto: NDTV

Cea mai mică fată care a supraviețuit nașterii a venit pe lume în Germania, în 2015, cântărind 252 de grame, potrivit unui registru alcătuit de Universitatea din Iowa, care cataloghează cei mai mici copii din lume care au supraviețuit nașterii.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Rata de supraviețuire pentru copiii mici este substanțial mai mică pentru băieți decât pentru fete.


În continuare, descoperă 10 superputeri pe care numai bebelușii le au, iar apoi citește despre „copilul cu 50 de mame” și bebelușii închiriați din orfelinate.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu