VIDEO Eufrat, cel mai mare câine din lume, este copia unui monstru antic dispărut

Să facem „cunoștință” cu cel mai mare câine din lume, creat pentru a obține o replică a unui câine antic dispărut. La câteva luni, puiul Eufrat cântărea 80 de kilograme și avea înălțimea uimitoare de 1.82 metri.

La maturitatea deplină, acest animal este colosal. La vârsta de nouă luni, masiva Eufrat mânca deja opt boluri de mâncare de câine pe zi și se juca cu o bucată mare dintr-un stâlp de gard.

cel mai mare câine din lume
Câinele are acum 80 de kilograme și atinge înălțimea de 1.82 metri. Se crede că este cel mai mare câine din lume. Animalul se joacă cu o bucată dintr-un stâlp, fiindcă crengile copacilor sunt prea mici pentru el

Eufrat este descendentul unei rase antice

Cel mai mare câine din lume este o femelă din rasa Moloss American și este prima generație rezultată din împerecherea selectivă care a dat naștere celui mai apropiat urmaș al Molossului Mesopotamian, o rasă veche de 5.000 de ani.

Datorită staturii masive și aspectului feroce, câinii din rasa dispărută le băgau frica în oase dușmanilor. Poveștile despre forța lor au supraviețuit sub forma unor legende.

Proprietarul lui Eufrat, Jared Howser, în vârstă de 41 de ani, din Salt Lake City, Utah, crede că această femelă este cel mai mare câine din lume. Până acum, a contactat sute de crescători de câini, precum și pe cei de la Cartea Recordurilor Guiness.

cel mai mare câine din lume
Oamenii credeau adeseori că femela pui era un adult pe deplin dezvoltat

Publicul este uimit atunci când vede câinele masiv, care a costat 5.000 de dolari. Oamenilor nu le venea să creadă cât de mare era pentru vârsta sa și credeau adeseori că era vorba de un adult pe deplin dezvoltat.

Jared este un tâmplar care face cotețe pentru câinii mari.

„Este ireal și nemaiîntâlnit. La numai nouă luni, mărimea și forța ei erau mult mai mari decât am crezut că vor fi”, spune omul care deține cel mai mare câine din lume.

Când stătea pe picioarele din spate la numai nouă luni, Eufrat atingea deja înălțimea de 1.82 metri. În patru labe, avea înălțimea de 80 de centimetri. Iar dacă stătea în două labe, puiul era destul de mare ca să se uite prin vizorul casei stătânului.

cel mai mare câine din lume
La vârsta de nouă luni, Eufrat cântărea 80 de kilograme.

„Eu am greutatea de 117 kilograme și înălțimea de 1.96 metri, însă dacă ar vrea să fugă, nu aș putea s-o țin în lesă. M-ar putea trage după ea cu ușurință. Dacă din coadă și te lovește peste genunchi, te poate doborî la pământ.”

„Avem un pitbull cu care se joacă. Pitbullii sunt cunoscuți pentru abilitatea de a trage mai mult decât propria lor greutate. Însă, atunci când amândoi trag cu dinții de un obiect, Eufrat ține în gură cu ușurință capătul ei”, relatează proprietarul câinelui masiv.

cel mai mare câine din lume
Eufrat, la scurt timp după ce a sosit în sânul familiei

„Când o văd, oamenii sunt surprinși și mă întreabă cum am reușit s-o țin sub control și glumesc spunându-mi că sunt un îmblânzitor de lei.”

„Cei mai mulți oameni cred că este un câine adult când ieșim afară și când le spunem că este doar un pui de nouă luni, rămân cu gurile căscate.”

Cel mai mare câine din lume este un animal jucăuș

În videoclipul prezentat în continuare, Eufrat avea șapte luni și deja era mai mare decât partenerul ei de joacă, un pitbull adult.

„Reacția oamenilor este Dumnezeule mare! sau Acesta este cel mai mare câine pe care l-am văzut vreodată. Apoi, oamenii vor să o mângâie, deoarece Eufrat este foarte afectuoasă.”

„Pur și simplu nu există alt câine care să aibă 80 de kilograme și 80 de centimetri în patru labe la nouă luni. Este o anomalie.”

„Am sunat la Cartea Recordurilor Guinness și am contactat sute de alți crescători ca să vedem dacă mai există vreun câine care să se apropie de mărimea ei la această vârstă. Nu am găsit niciunul.”

cel mai mare câine din lume
Jared și Eufrat, pe când cățeaua avea opt săptămâni

Eufrat era cel mai mare pui dintre toți frații ei. Cățeaua a avut două puseuri de creștere și fiecare a durat cam două săptămâni.

Jared afirmă că faptul că Eufrat a crescut într-o perioadă scurtă de timp a însemnat că animalul trebuia să se adapteze mereu la noua sa mărime.

„Nu am crezut că o să crească atât de mare atunci când am adus-o acasă. La patru luni și jumătate, avea deja 61 de kilograme. La vârsta de șase luni, era destul de mare încât să ajungă la tejgheaua din bucătărie atunci când stătea în șezut”, spune Jared.

Jared a început să-și caute un câine mai mare după ce a fost martorul unei intrări prin efracție. El a văzut cum un spărgător de case a aruncat un Cane Corso de 60 de kilograme pe geam și l-a ucis.

cel mai mare câine din lume
Eufrat, la uimitoarea greutate de 80 de kilograme. Câinele era încă în creștere

După ce a consultat un crescător de câini, Jared a aflat despre programul de împerechere care încerca să obțină Molossul American. El a devenit unul dintre primii oameni care au adoptat un câine din această rasă.

Molossul din Mesopotamia era un animal magnific. Fiindcă aveau blana neagră și erau masivi, acești câini aveau un aspect feroce.

Oamenii obișnuiți erau înspăimântați la vederea lor. Câinii aveau un simț profund al loialității și își apărau stăpânul de orice om sau animal care l-ar fi amenințat.

Singurele două linii directe de descendență care coboară din acea rasă antică sunt mastiff-ul englez și cel napolitan. Acum, prin împerecherea încrucișată selectivă a acestor două rase s-a obținut rasa cea mai apropiată de cea antică.

Ea se numește Moloss American și este o adevărată relicvă a Antichității.

cel mai mare câine din lume
Eufrat și fiul adolescent al lui Jared, Shakespeare. Pe lângă „puiul de om”, puiul de câine este imens

Jared spune că, de când a adus-o pe Eufrat acasă, mașinile vecinilor au mai fost tâlhărite, însă nu și a sa. Deși natura sa este cea a unui câine de pază și are o mărime intimidantă, cățeaua este foarte prietenoasă și afectuoasă în public.

„Este un câine blând, însă are natura unui câine de pază. Am făcut niște mici teste și am făcut zgomote noaptea și câinele a venit imediat să investigheze sursa acestora.”

cel mai mare câine din lume
În imagine (fundal) se află mastiff-ul Zorba, care este un câine uriaș. În comparație cu Eufrat (prim-plan), pare minuscul

„Este foarte afectuoasă cu noi și când o scoatem în public este la fel de afectuoasă, mai ales cu copiii și cu femeile. Dacă cineva întinde mâna să o mângâie, începe să dea din coadă și dacă nu o privești în ochi, este foarte prietenoasă, însă adoptă o postură vigilentă.”


Dacă ți-a plăcut acest articol, vezi și 9 rase de câini care au dispărut, iar apoi citește despre cei mai inteligenți câini din lume, potrivit unui psiholog canin.

Ca să știi mai mult, citește „Chaser: Descoperirea geniului câinelui care știe 1.000 de cuvinte”

Cățelușa Chaser i-a fascinat atât pe iubitorii de câini, cât și pe oamenii de știință. Povestea ei dezvăluie potențialul dialogului cu câinii cu mult dincolo de comenzile de tipul „adu mingea”. După ce a luat un pui de Border Collie, botezat Chaser, profesorul de psihologie John Pilley a dorit să exploreze granițele învățării limbajului și comunicării dintre oameni și cel mai bun prieten al omului.

Dând dovadă de performanțe considerate până atunci imposibile la câini, Chaser a memorat în scurt timp numele a peste o mie de jucării și propoziții cu multiple elemente de gramatică. Realizările lui Chaser revoluționează modul în care ne raportăm la inteligența animalelor. Călătoria lui John Pilley și a lui Chaser demonstrează puterea învățării prin joc și ne deschide ochii către potențialul nemărginit al animalelor pe care le iubim.

„Chaser: Descoperirea geniului câinelui care știe 1.000 de cuvinte” se găsește cu reducere pe Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

3 comentarii la „<mark>VIDEO</mark> Eufrat, cel mai mare câine din lume, este copia unui monstru antic dispărut”

  1. Cand se vor ridica unii, asa numiti-oameni, la inaltimea unui caine, pe care, de multe ori ,ii numesc jigodii? Nu cumva sunt ei jigodii?

    Răspunde
  2. Ce articol de cacao… La 80kg si 1.82 in 2 labe sunt sute de caini. Pana si amaratu meu are acum 83kg si 1.90 in doua labe… Fiind doar in ciobanesc corb 100% romanesc…

    Răspunde

Lasă un comentariu