Jon Brower Minnoch, cel mai gras om care a trăit vreodată

Cele mai multe dintre performanțele înscrise în Cartea Recordurilor sunt depășite în timp. Însă există un record care a rămas neschimbat de mai bine de 40 de ani, la categoria cel mai gras om din lume.

Este vorba despre recordul stabilit de Jon Brower Minnoch. De-a lungul vieții, greutatea lui a fluctuat între 131 de kilograme și 635 de kilograme.

Cel mai gras om a avut o copilărie grea

cel mai gras om jon_brower_minnoch
Jon Brower Minnoch. Foto: Pinterest

Cel mai gras om din lume s-a născut în Bainbridge Island, SUA. A fost obez întreaga copilărie, deși medicii și-au dat seama că are o problemă abia când a început să se îngrașe cu repeziciune.

La doar 12 ani, Jon Brower Minnoch cântărea 133 de kilograme, cu circa 40 de kilograme mai mult decât un elefant nou-născut.

Zece ani mai târziu, mai pusese încă 50 de kilograme și avea înălțimea de 1.82 metri. La 25 de ani, avea deja aproape 320 de kilograme.

La 32 de ani, bărbatul ajunsese să cântărească 442 de kilograme. Desigur, acest lucru nu avea să rămână fără consecințe.

Din cauza greutății, Minnoch a dezvoltat insuficiență cardiacă și edem generalizat, o afecțiune în care corpul acumulează în exces lichid extracelular. În 1978, bărbatul a fost internat la Spitalul Universitar din Seattle, din cauza insuficienței cardiace.

A fost nevoie de 12 pompieri și de o targă modificată pentru a-l scoate din casă și a-l transporta la spital. Acolo, a fost nevoie de 13 asistente pentru a-l pune într-un pat special, format din două paturi de spital normale.

Recordul, stabilit în 1978

cel mai gras om jon_brower_minnoch__02
Foto: Pinterest

Când se afla în spital, doctorii au estimat că Minnoch ajunsese la 635 de kilograme. În plus, doctorul credea că 400 din cele 635 de kilograme erau rezultatul unei acumulări de lichid în exces.

Șocat de dimensiunea lui Minnoch, doctorul i-a impus imediat o dietă strictă, limitându-i aportul zilnic de calorii la maximum 1.200. O vreme, dieta a avut succes și, după un an, Minnoch a slăbit peste 420 de kilograme, ajungând la 215 kilograme.

La acea vreme, era cea mai mare pierdere în greutate documentată vreodată. Însă, patru ani mai târziu, Minnoch avea – din nou – 361 de kilograme. În ciuda dimensiunii sale și a dietelor fluctuante, viața lui Minnoch era relativ normală.

Viața scurtă și grea

cel mai gras om jon_brower_minnoch_03
Foto: Pinterest

În 1978, când a stabilit recordul pentru cea mai mare greutate, s-a însurat cu o femeie pe nume Jeannette și a stabilit un nou record – pentru cea mai mare diferență de greutate dintre doi soți.

În contrast cu cele 635 de kilograme ale lui Minnoch, soția sa cântărea puțin peste 50 de kilograme. Cuplul a avut doi copii. Din nefericire, în urma unor complicații cauzate de obezitate, Minnoch a avut o viață scurtă.

La aproape 42 de ani, Minnoch a murit, din cauza unui edem. La momentul decesului, bărbatul cântărea 361 de kilograme. Totuși, moștenirea lui este încă vie, deoarece în ultimii 40 de ani nimeni nu a reușit să îi depășească recordul.

Manuel Uribe, un bărbat din Mexic, și Khalid Bin Mohsen Shaari, din Arabia Saudită, s-au apropiat cel mai mult de această „performanță”, cântărind 597 și, respectiv, 610 kilograme.

Însă, până în ziua de azi, Jon Bower Minnoch rămâne cunoscut drept cel mai gras om care a trăit vreodată.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu