„Magnatul” Gunther al IV-lea: Cea mai bogată dinastie de câini din lume

Lumea este plină de animale de companie răsfățate, dar în timp ce unele depind de resursele financiare ale stăpânilor lor, câteva exemplare norocoase au propriile lor averi. Și niciun câine nu este la fel de bogat ca Gunther al IV-lea, un frumos ciobănesc german, membru al celei mai bogate „dinastii” canine din lume.

Este greu să ne imaginăm că vreun animal ar putea avea o avere care se apropie de 400 de milioane de dolari, și totuși acest lucru este o realitate. Gunther al IV-lea, descendent al lui Gunther al III-lea, se află în aceată situație, fiind cel mai bogat câine din lume.

Gunther IV - cel mai bogat caine
Averea lui Gunther al IV-lea este estimată la 375 de milioane de dolari. Foto: Action Press/REX/Shutterstock

Locuiește în orașul american Miami, într-un conac de milioane de dolari, are mai mulți angajați care au grijă de el, inclusiv un majordom. Își petrece timpul jucându-se și înotând și mănâncă cea mai bună hrană, inclusiv caviar și trufe.

Gunther are, de asemenea, propria sa corporație, ai cărei angajați îi gestionează activele și se asigură că averea dinastiei continuă să crească.

Contesa Liebenstein i-a lăsat întreaga avere câinelui

Povestea celei mai bogate „dinastii” canine din lume a început în 1991, când contesa germană Karlotta Liebenstein s-a stins din viață, lăsându-l în urmă pe loialul său patruped, ciobănescul german Gunther al III-lea.

Cum nu avea urmași sau rude apropiate, contesa i-a lăsat câinelui întreaga ei avere. Averea pe care Gunther al III-lea a moștenit-o a fost estimată la aproximativ 100 de milioane de dolari, dar oamenii însărcinați cu administrarea averii au crescut-o de aproape patru ori de atunci.

Animalele nu pot deține în mod direct active financiare, dar pot moșteni avere prin fonduri fiduciare create de proprietarii lor, care numesc și administratori ai fondurilor.

Acești administratori aprobă cheltuirea de bani din fonduri, în timp ce îngrijitorii direct răspunzători de bunăstarea animalelor fac solicitări de plată, în funcție de nevoi.

De asemenea, un executor – fie numit în testament, fie numit de o instanță – se asigură că fondul este gestionat în mod corespunzător și că banii sunt utilizați doar în interesul beneficiarului unic, animalul.

Gunther IV - cel mai bogat caine 02
Foto: Animal Fair

În multe cazuri, relatează revista Forbes, proprietarii de animale de companie limitează capacitatea administratorului de a retrage bani din fond la un anumit număr de ani (de obicei, durata de viață estimată a animalului), pentru a preveni frauda.

Au existat cazuri în care animalul de companie a murit, dar persoanele însărcinate cu gestionarea fondului l-au înlocuit cu altul, doar pentru a putea continua să cheltuie averea. Când această limită este atinsă, banii sunt donați unei organizații caritabile.

Gunther al IV-lea este cel mai bogat câine

Însă în cazul lui Gunther al III-lea, moștenitorul inițial al averii contesei Liebenstein, s-a specificat că banii vor fi transferați descendenților câinelui. Așa a devenit Gunther al IV-lea cel mai bogat câine din lume, după ce Gunther al III-lea a murit.

Actualul descendent al dinastiei Gunther este denumit în continuare Gunther al IV-lea, dar cel mai probabil este vorba de Gunther al V-lea sau chiar al VI-lea.

Cum câinii au, de obicei, mai mult de un pui, este neclar pe ce criterii este ales moștenitorul averii, dacă este vorba sau nu de primul născut.

Există speculații conform cărora Gunther al IV-lea deține propria sa companie, Gunther Corporation, care îi administrează averea, investind banii în diverse proiecte profitabile.

Viața de huzur a lui Gunther al IV-lea

Madonna
Actuala reședință a lui Gunther al IV-lea a fost cumpărată de la Madonna. Foto: ABC News

Potrivit unui articol publicat în iunie 2000 de BBC, compania i-a plătit 7.5 milioane de dolari celebrei cântărețe Madonna pentru o proprietate de lux situată în Miami.

Deși de-a lungul timpului a făcut și unele investiții bizare, precum achiziționarea unui club de fotbal din Toscana, Italia, compania pare să administreze averea lui Gunther în mod profitabil.

Începând din 2018, Gunther al IV-lea este beneficiarul unei averi de aproximativ 375 de milioane de dolari. Cel mai bogat câine din lume trăiește în prezent în conacul deținut anterior de Madonna.

Își petrece mare parte din timp în dormitorul principal al vilei, restul casei fiind închiriată pentru filmări. Conform Celebrity Pets, Gunther al IV-lea are la dispoziție o piscină personalizată, călătorește în propria sa limuzină și savurează cele mai fine delicatese.

Gunther IV are o menajeră personală, care curăță după el, un majordom care îl servește cu ce are nevoie, precum și pază non-stop. Cu un asemenea răsfăț, un lucru este clar: destinul lui Gunther dă un nou înțeles expresiei „viață de câine”…


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu