Răul cu chip uman: Cei mai diabolici criminali în serie din istorie

În comunitățile în care trăiau, erau considerați oameni normali. Dar, în pofida aparențelor, departe de văzul lumii, acești bărbați au comis fapte îngrozitoare.

Iată poveștile cutremurătoare ale unora dintre cei mai cruzi criminali în serie din istorie.

1

Criminali în serie canibali: Karl Denke

Karl_Denke
Karl Denke. Foto: Wikimedia

Karl Denke a fost un criminal în serie care a făcut peste 40 de victime în orașul Wroclaw (la acea vreme, parte a Regatului Prusiei; acum, parte din Polonia).

Până să fie descoperit, în 1924, Denke a dus o viață aparent virtuoasă. Cânta la orgă în biserica din oraș și era cunoscut drept un mare filantrop.

Îi ajuta adesea pe cerșetori și pe oamenii fără adăpost și era atât de respectat încât i se spunea „Papa Denke”. Însă reputația i s-a năruit într-o zi când vecinii au auzit strigăte venind din curtea omului.

După ce au pătruns pe proprietatea lui Denke, au descoperit un bărbat care sângera puternic în zona capului. Omul, care mai era încă în viață, afirma că fusese atacat de Danke cu toporul.

Criminali in serie - Carne la Denke acasa
Foto: inyourpocket.com

Deși sceptici, polițiștii au percheziționat proprietatea lui Denke și au făcut o descoperire terifiantă: un jurnal crimelor. În el, bărbatul trecuse numele a peste 40 de persoane pe care le omorâse și le mâncase pe parcursul anilor.

Tot în casa lui Denke, polițiștii au descoperit, îngroziți, carne de om conservată în borcane cu sare. Mai mult, au descoperit că bărbatul ajunsese chiar să vândă carnea victimelor la târgul din oraș, spunând că carne de porc.

Denke a fost arestat, dar nu a mai ajuns să fie judecat, deoarece s-a spânzurat în celulă pe 22 decembrie 1924.

2

Joe Metheny, criminalul bucătar

Criminali in serie - Joe Metheny
Foto: The Sun

Joe Metheny a fost unul dintre cei mai cruzi criminali în serie din istorie. Bărbatul nu este neapărat cunoscut pentru numărul de victime, ci pentru ce a făcut cu ele după ce le-a omorât.

Metheny prefera să omoare prostituate și a mărturisit că a ucis opt persoane în zona orașului american Baltimore. A fost prins la începutul anilor ’90 și inculpat pentru trei crime.

În fața instanței, Metheny a făcut declarații șocante:

„Am tăiat carnea și am pus-o în frigider, în câteva cutii de plastic”.

De ce păstra bărbatul carnea? Nu ca să o consume el însuși, ci pentru vânzare.

Criminali in serie - Sandwich
Foto: curtisstone.com

„Am deschis un stand de mâncare. Aveam sandivișuri cu vită și cu porc. Erau foarte bune. Carnea de om seamănă la gust cu carnea de porc. Dacă le combini, nimeni nu-și dă seama”, a spus Metheny în fața judecătorului.

Bărbatul a fost condamnat la pedeapsa cu moartea pe 13 noiembrie 1998, iar sentința i-a fost comutată pe 24 iulie 2000 la închisoare pe viață.

3

H. H. Holmes, bestia din Chicago

Criminali in serie - H H Holmes
Foto: Wikimedia

Era trișor și ucigaș. H. H. Holmes  a fost unul dintre primii criminali în serie din istoria Americii. Născut pe 16 mai 1861, a mărturisit că a comis 27 de crime, dintre care nouă au fost confirmate. Totuși, este posibil ca el să fi ucis aproape 200 de persoane.

Inițial proprietarul unei farmacii, Holmes a renunțat la afacerea cu medicamente și a preluat conducerea unui hotel. „Castelul Morții”, așa cum l-au botezat localnicii, a fost transformat treptat, fără ca oaspeții să aibă habar de ce se petrece.

În clădire, Holmes a construit un labirint format din camere de tortură, camere de gazare și camere etanșe, în care își lăsa victimele să se sufoce lent.

Criminali in serie - Castelul Mortii Holmes
Foto: Wikimedia

Alte camere erau folosite drept celule pentru victime, care mureau încet de foame și deshidratare. Hotelul a fost vizitat de sute de clienți, în special în perioada Expoziţiei Mondiale de la Chicago (1893), și mulți dintre ei nu au mai plecat niciodată de acolo.

Vulnerabile erau în special femeile tinere, pe care Holmes le ademenea în hotel, le seducea, iar apoi le arunca în beci pe un tobogan special.

După ce mureau, femeile ajungeau în camera de disecții, unde Holmes experimenta pe ele. Ce rămânea din cadavre ajungea în băile de acid, cuptoarele și gropile de var pe care Holmes le construise.

Într-un final, bărbatul a fost prins și a fost condamnat la spânzurătoare. După moartea lui Holmes, „Castelul Morții” urma să fie transformat în muzeu, dar a fost mistuit de flăcări în august 1895.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

5 comentarii la „Răul cu chip uman: Cei mai diabolici criminali în serie din istorie”

  1. Adevarata societate degenerata, America. Au voit a transforma hotelul cu camere de tortura al unui criminal in muzeu… Oricine se respecta pastreaza distanta fata de aceasta societate pururea decadenta si mama a desfranarii.
    Imi pare sincer rau pentru acele suflete pure si smerite precum mereu bine intentionatii medici naturopatici (ND) si inginerii electronisti si electricieni de calibru ai acelei societati. Allah fie cu ei si cu noi in veci, Amin.

Lasă un comentariu