Răul cu chip uman – Cei mai diabolici criminali în serie din istorie

În comunitățile în care trăiau, erau considerați niște oameni normali. Dar, în pofida aparențelor, departe de văzul lumii, acești bărbați au comis fapte îngrozitoare. Iată poveștile cutremurătoare a trei dintre cei mai cruzi criminali în serie din istorie.

1. Criminali în serie canibali: Karl Denke

Criminali in serie - Karl Denke
Foto: topist.ro

Karl Denke a fost un criminal în serie care a făcut peste 40 de victime în orașul Wroclaw (la acea vreme parte a Regatului Prusiei, acum parte din Polonia). Până să fie descoperit în 1924, Denke a dus o viață aparent virtuoasă.

Era organist la biserica din oraș și era cunoscut drept un mare filantrop. Îi ajuta adesea pe cerșetori și pe oamenii fără adăpost și era atât de respectat încât i se spunea „Papa Denke”.

Însă reputația i s-a năruit într-o zi când vecinii au auzit strigăte venind din curtea omului. După ce au pătruns pe proprietatea lui Denke, au descoperit un bărbat care sângera puternic în zona capului.

Omul, care mai era încă în viață, afirma că fusese atacat de Danke cu toporul.

Criminali in serie - Carne la Denke acasa
Foto: inyourpocket.com

Deși sceptici, polițiștii au percheziționat proprietatea lui Denke și au făcut o descoperire terifiantă: un jurnal al terorii. În el, bărbatul trecuse numele a peste 40 de persoane pe care le omorâse și le mâncase pe parcursul anilor.

Tot în casa lui Denke, polițiștii au descoperit îngroziți carne de om, conservată în borcane cu sare. Mai mult, se crede că bărbatul ajunsese chiar să vândă carnea victimelor la târgul din oraș, spunând că carne de porc.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Denke a fost arestat, dar n-a mai apucat să fie judecat, deoarece s-a spânzurat în celulă pe 22 decembrie 1924.

2. Joe Metheny, criminalul bucătar

Criminali in serie - Joe Metheny
Foto: thesun.co.uk

Joe Metheny a fost unul dintre cei mai cruzi criminali în serie din istorie. Bărbatul nu e neapărat cunoscut pentru numărul de victime, ci pentru ceea ce a făcut cu ele după ce le-a omorât.

Metheny prefera să omoare prostituate și a mărturisit că a ucis opt persoane în zona orașului american Baltimore. A fost prins la începutul anilor ’90 și inculpat pentru trei crime.

În fața instanței, Metheny a făcut declarații șocante: „Am tăiat carnea și am pus-o în frigider, în câteva cutii de plastic”. De ce păstra bărbatul carnea? Nu ca să o consume el însuși, ci pentru a o vinde altora.

Criminali in serie - Sandwich
Foto: curtisstone.com

„Am deschis un stand de mâncare. Aveam sandwich-uri cu vită și cu porc. Erau foarte bune. Carnea de om seamănă la gust cu carnea de porc. Dacă le combini, nimeni nu-și dă seama”, a spus Metheny în fața judecătorului.

Bărbatul a fost condamnat la pedeapsa cu moartea pe 13 noiembrie 1998, iar sentința i-a fost comutată pe 24 iulie 2000 în închisoare pe viață.

3. H. H. Holmes, bestia din Chicago

Criminali in serie - H H Holmes
Foto: blog.newspapers.library.in.gov

Era bigam, trișor și ucigaș. H. H. Holmes  a fost unul dintre primii criminali în serie din istoria Americii. Bărbatul, născut pe 16 mai 1861, a mărturisit că a comis 27 de crime, din care nouă au fost confirmate.

Totuși, este posibil ca el să fi ucis aproape 200 de persoane. Inițial proprietarul unei farmacii, Holmes a renunțat la afacerea cu medicamente și a preluat conducerea unui hotel.

„Castelul”, așa cum l-au botezat localnicii, a fos transformat treptat într-un castel al morții, fără ca oaspeții să aibă habar de ce se petrece. În clădire, bărbatul a construit un labirint format din camere de tortură, camere de gazare și camere etanșe, în care își lăsa victimele să se sufoce lent.

Criminali in serie - Castelul Mortii Holmes
Foto: bp.blogspot.com

Alte camere erau folosite ca celule pentru victime, care mureau încet de foame și deshidratare. Hotelul a fost vizitat de sute de oaspeţi, în special în perioada Expoziţiei Mondiale de la Chicago (1893), şi mulţi dintre ei n-au mai plecat niciodată de acolo.

Vulnerabile erau în special femeile tinere, pe care Holmes le ademenea în hotel, se seducea, iar apoi le arunca în beci pe un tobogan special. După ce mureau, femeile ajungeau în camera de disecții, unde Holmes experimenta pe ele.

Ce rămânea din caadvre ajungea în băile de acid, cuptoarele și gropile de var pe care Holmes le construise. Într-un final, bărbatul a fost prins și a fost condamnat la spânzurătoare pentru uciderea a patru persoane.

După moartea lui Holmes, Castelul Morții urma să fie transformat în muzeu, dar a fost mistuit de flăcări în august 1895.

Te fascinează subiectul? Îți recomandăm și Monștri printre noi: 5 exemple de ucigași în serie și metodele lor malefice.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Un comentariu la „Răul cu chip uman – Cei mai diabolici criminali în serie din istorie”

Lasă un comentariu